Dhal - индийска крем супа от леща
В Индия има поговорка, че поне веднъж дневно във всяка индийска кухня се яде dhal. Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.
Лесни
2 човек/души
45 мин
Съставки
за 2 човек/души
Dhal:
6 чаши вода
1-2 глави лук
2 чаши жълта или червена леща
2 лъжички сол
1 ½ лъжички куркума
2 лъжички гарам масала
Скилидка чесън
Парче от корен на джинджифил
Парче люта чушка
Половин консерва белени домати
Бучка масло
Пресен кориандър
Гарам масала:
4 лъжици кориандър
2 лъжици ким
2 лъжици черен пипер на зърна
2 лъжички карамфил
2 лъжички кардамонови семена
2 парчета канела по 5 см
6 чаши вода
1-2 глави лук
2 чаши жълта или червена леща
2 лъжички сол
1 ½ лъжички куркума
2 лъжички гарам масала
Скилидка чесън
Парче от корен на джинджифил
Парче люта чушка
Половин консерва белени домати
Бучка масло
Пресен кориандър
Гарам масала:
4 лъжици кориандър
2 лъжици ким
2 лъжици черен пипер на зърна
2 лъжички карамфил
2 лъжички кардамонови семена
2 парчета канела по 5 см
Съставки за 2човек/души
Dhal:
6 чаши вода
1-2 глави лук
2 чаши жълта или червена леща
2 лъжички сол
1 ½ лъжички куркума
2 лъжички гарам масала
Скилидка чесън
Парче от корен на джинджифил
Парче люта чушка
Половин консерва белени домати
Бучка масло
Пресен кориандър
Гарам масала:
4 лъжици кориандър
2 лъжици ким
2 лъжици черен пипер на зърна
2 лъжички карамфил
2 лъжички кардамонови семена
2 парчета канела по 5 см
6 чаши вода
1-2 глави лук
2 чаши жълта или червена леща
2 лъжички сол
1 ½ лъжички куркума
2 лъжички гарам масала
Скилидка чесън
Парче от корен на джинджифил
Парче люта чушка
Половин консерва белени домати
Бучка масло
Пресен кориандър
Гарам масала:
4 лъжици кориандър
2 лъжици ким
2 лъжици черен пипер на зърна
2 лъжички карамфил
2 лъжички кардамонови семена
2 парчета канела по 5 см
- Стъпка 1Хубаво измийте лещата и я накиснете за през нощта.
- Стъпка 2Поставете лещата в тенджера и налейте водата в която е седяла цяла нощ. Оставете на котлона да заври.
- Стъпка 3Загрейте тигана и поставете в него чапатито. Печете от едната страна докато не се появят балончета, след това обърнете на другата страна. Внимателно с помощта на кърпа притиснете палачинката и още веднъж обърнете на другата страна. Чапати трябва да бъдат добре изпечени.
- Стъпка 4Когато ястието бъде почти готово, добавете маслото и нарязания пресен кориандър.
- Стъпка 5Гарам масала: всяка подправка запържете в тиган за около 15 минути. Когато всички бъдат готови, ги смесете и ги смелете в мелничка за кафе. Гарам масалата трябва да се съхранява в сух затворен съд.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки
Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложената от нас царевична салата ще ви осигури необходимите в горещите дни прием на фибри и витамини.
Открийте също...