1. >Retsepti
  2. >Микс по европейски с ориз в салатени купички

Микс по европейски с ориз в салатени купички

Лесни
4 човек/души
10 мин
6 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:

1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle

1 с.л. зехтин

2-3 скилидки ситно нарязан чесън

2 стръка нарязан на колелца пресен лук

40 г печени орехови ядки

½ ч.л. смлян кориандър

10-12 малки листа зелена салата

сол и черен пипер на вкус

пресен лук за гарниране



За гарниране

175 г крем сирене

2 скилидки пасиран чесън

сок и кора от 1 лимон

1 ч.л. горчица

2 с.л. ситно нарязан кориандър

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
Продукти:

1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle

1 с.л. зехтин

2-3 скилидки ситно нарязан чесън

2 стръка нарязан на колелца пресен лук

40 г печени орехови ядки

½ ч.л. смлян кориандър

10-12 малки листа зелена салата

сол и черен пипер на вкус

пресен лук за гарниране



За гарниране

175 г крем сирене

2 скилидки пасиран чесън

сок и кора от 1 лимон

1 ч.л. горчица

2 с.л. ситно нарязан кориандър

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

Зеленчуков микс по европейски с ориз
  1. Стъпка 1
    В широк тиган загрейте зехтина, изсипете зеленчуковия микс с ориз и гответе 3-4 минути.
  2. Стъпка 2
    Сложете крем сиренето в купа и добавете лимоновата кора, чесъна и магданоза. Изстискайте лимоновия сок и разбъркайте.
  3. Стъпка 3
    Към зеленчуковия микс добавете чесъна, кориандъра, сол и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте и гответе още 2-3 минути. прехвърлете в купа и оставете да се охлади за кратко.
  4. Стъпка 4
    Намажете листа зелена салата с овкусеното крем сирене и във всеки сложете по 2-3 с.л. от зеленчуковия микс.
  5. Стъпка 5
    Подредете в чиния или плато и поръсете с нарязан на тънки колелца пресен лук.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Микс средиземноморски зеленчуци с маслини, чесън и риган

  • Dhal - индийска крем супа от леща

    В Индия има поговорка, че поне веднъж дневно във всяка индийска кухня се яде dhal. Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.

  • Салата от елда, тиква и сирене

    Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.