Микс по европейски с ориз в салатени купички
Лесни
4 човек/души
10 мин
6 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:
1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle
1 с.л. зехтин
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
2 стръка нарязан на колелца пресен лук
40 г печени орехови ядки
½ ч.л. смлян кориандър
10-12 малки листа зелена салата
сол и черен пипер на вкус
пресен лук за гарниране
За гарниране
175 г крем сирене
2 скилидки пасиран чесън
сок и кора от 1 лимон
1 ч.л. горчица
2 с.л. ситно нарязан кориандър
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle
1 с.л. зехтин
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
2 стръка нарязан на колелца пресен лук
40 г печени орехови ядки
½ ч.л. смлян кориандър
10-12 малки листа зелена салата
сол и черен пипер на вкус
пресен лук за гарниране
За гарниране
175 г крем сирене
2 скилидки пасиран чесън
сок и кора от 1 лимон
1 ч.л. горчица
2 с.л. ситно нарязан кориандър
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
Продукти:
1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle
1 с.л. зехтин
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
2 стръка нарязан на колелца пресен лук
40 г печени орехови ядки
½ ч.л. смлян кориандър
10-12 малки листа зелена салата
сол и черен пипер на вкус
пресен лук за гарниране
За гарниране
175 г крем сирене
2 скилидки пасиран чесън
сок и кора от 1 лимон
1 ч.л. горчица
2 с.л. ситно нарязан кориандър
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка Микс по европейски с ориз Bonduelle
1 с.л. зехтин
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
2 стръка нарязан на колелца пресен лук
40 г печени орехови ядки
½ ч.л. смлян кориандър
10-12 малки листа зелена салата
сол и черен пипер на вкус
пресен лук за гарниране
За гарниране
175 г крем сирене
2 скилидки пасиран чесън
сок и кора от 1 лимон
1 ч.л. горчица
2 с.л. ситно нарязан кориандър
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1В широк тиган загрейте зехтина, изсипете зеленчуковия микс с ориз и гответе 3-4 минути.
- Стъпка 2Сложете крем сиренето в купа и добавете лимоновата кора, чесъна и магданоза. Изстискайте лимоновия сок и разбъркайте.
- Стъпка 3Към зеленчуковия микс добавете чесъна, кориандъра, сол и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте и гответе още 2-3 минути. прехвърлете в купа и оставете да се охлади за кратко.
- Стъпка 4Намажете листа зелена салата с овкусеното крем сирене и във всеки сложете по 2-3 с.л. от зеленчуковия микс.
- Стъпка 5Подредете в чиния или плато и поръсете с нарязан на тънки колелца пресен лук.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Микс средиземноморски зеленчуци с маслини, чесън и риган
Dhal - индийска крем супа от леща
В Индия има поговорка, че поне веднъж дневно във всяка индийска кухня се яде dhal. Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Открийте също...