Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Хрян

Хранителни стойности в 100 г хрян:

48 калории, 1,18 г протеин, 11,29 г въглехидрати, 0.69 г мазнини

Хрянът съдържа още фосфор, сяра, калий, калций, желязо, натрий и магнезий, а също така и витамин A, B, C и E.  

Полезни действия на хряна:

  • Хрянът унищожава бактериите, вирусите и гъбичките.
  • Стимулира обмяната на материята, регулира работата на черния дроб и бъбреците, а също така увеличава имунната защита.
  • Съдържа повече витамин С от лимона или портокалите, а от гледна точка на съдържанието на фитонциди заема почетно място веднага след лука и чесъна.
  • Препоръчван особено в преходните периоди (есен- зима и зима- пролет) с цел снабдяване на организма с витамини и минерални соли.

Изостря мозъка

Рендосаният корен на хрян с характерен лют вкус е съставка на много ястия, салати, сервиран е също така със сметана и лимон като: студена или топла гарнитура към месо или риба.

Запазва свежест

Благодарение на естествените съединения за унищожаване на бактериите – фитонциди – хрянът има изключителни свойства. Увити с негови листа маслото, месото или рибата значително по-дълго време ще останат пресни, тъй като фитонцидите съдържащи се в тях няма да позволят да се развият бактерии.

Довежда до просълзяване

Ако хрянът е пресен, силно ароматизиращ, то етеричните масла, съдържащи се в него, често предизвикват сълзене или кихане; просто след изяждане помиришете филийка бял хляб, чийто аромат успокоява слъзните канали.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.