Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Видове макарони

Пълнозърнести макарони – под това име можете да намерите макарони със ситно смляно пълнозърнесто брашно. Това може да бъде пшенично брашно (пастата има кафеникаво-жълтеникав цвят) или ръж (пастата има тъмнокафяв цвят). Пастата от пълнозърнесто брашно съдържа повече витамини и минерали от класическата. Оризовата паста се приготвя от оризово брашно. Тя съдържа основно нишесте и е без глутен и мазнини. Много е популярна в Азия, особено в Китай. Може да се сервира с пиле, морска храна и зеленчуци. Идеална за азиатски супи. Соеви макарони – може да изглежда, че се правят от соя, но търговското име е грешно. Всъщност в състава им може да бъде  открито предимно нишесте, добито от папуда. Те съдържат около 10% протеини. Не съдържат глутен. Най-добре е да се сервират като допълнение към супи, проолетни рулца, може да се сервират със свинско или говеждо и зеленчуци. Царевични макарони – жълти макарони, които се правят от царевично брашно. Те са богати на фибри и витамини В, Е и А. Съдържат и магнезий и калий. Смятат се за много здравословна храна. Подходящи са за мексикански салати и си подхождат много с боб. Red_Pasta-BG-vol3  

Открийте любимия си вид макарони

Вземете още вкусни рецепти на Как се ядат спагети? Азиатска кухня Мексиканска кухня – ароматната царевица  


Рецепти, които може да ви интересуват

Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка

Хрупкав шаран със зеленчуков бульон върху царевична питка

Прочетете как да готвите шаран по различен начин и изненадайте вас и семейството ви.

4 човека 30-45 минути Трудно
Ориз пилаф със стафиди

Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Фейжоада – ястие от червен боб с парчета свинско месо

Фейжоада – ястие от червен боб с парчета свинско месо

Фейжоада е едно от най-известните португалски ястия.

3 човека над 45 минути Лесно
Гъби с ориз на салата

Гъби с ориз на салата

Едно различно и неустоимо ризото!

3 човека 30-45 минути Умерено
Видове макарони

Пълнозърнести макарони – под това име можете да намерите макарони със ситно смляно пълнозърнесто брашно. Това може да бъде пшенично брашно (пастата има кафеникаво-жълтеникав цвят) или ръж (пастата има тъмнокафяв цвят). Пастата от пълнозърнесто брашно съдържа повече витамини и минерали от класическата. Оризовата паста се приготвя от оризово брашно. Тя съдържа основно нишесте и е без глутен и мазнини. Много е популярна в Азия, особено в Китай. Може да се сервира с пиле, морска храна и зеленчуци. Идеална за азиатски супи. Соеви макарони – може да изглежда, че се правят от соя, но търговското име е грешно. Всъщност в състава им може да бъде  открито предимно нишесте, добито от папуда. Те съдържат около 10% протеини. Не съдържат глутен. Най-добре е да се сервират като допълнение към супи, проолетни рулца, може да се сервират със свинско или говеждо и зеленчуци. Царевични макарони – жълти макарони, които се правят от царевично брашно. Те са богати на фибри и витамини В, Е и А. Съдържат и магнезий и калий. Смятат се за много здравословна храна. Подходящи са за мексикански салати и си подхождат много с боб. Red_Pasta-BG-vol3  

Открийте любимия си вид макарони

Вземете още вкусни рецепти на Как се ядат спагети? Азиатска кухня Мексиканска кухня – ароматната царевица