Пълнозърнести макарони – под това име можете да намерите макарони със ситно смляно пълнозърнесто брашно. Това може да бъде пшенично брашно (пастата има кафеникаво-жълтеникав цвят) или ръж (пастата има тъмнокафяв цвят). Пастата от пълнозърнесто брашно съдържа повече витамини и минерали от класическата. Оризовата паста се приготвя от оризово брашно. Тя съдържа основно нишесте и е без глутен и мазнини. Много е популярна в Азия, особено в Китай. Може да се сервира с пиле, морска храна и зеленчуци. Идеална за азиатски супи. Соеви макарони – може да изглежда, че се правят от соя, но търговското име е грешно. Всъщност в състава им може да бъде открито предимно нишесте, добито от папуда. Те съдържат около 10% протеини. Не съдържат глутен. Най-добре е да се сервират като допълнение към супи, проолетни рулца, може да се сервират със свинско или говеждо и зеленчуци. Царевични макарони – жълти макарони, които се правят от царевично брашно. Те са богати на фибри и витамини В, Е и А. Съдържат и магнезий и калий. Смятат се за много здравословна храна. Подходящи са за мексикански салати и си подхождат много с боб.
Открийте любимия си вид макарони
Вземете още вкусни рецепти на Как се ядат спагети? Азиатска кухня Мексиканска кухня – ароматната царевица