Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как се ядат спагети?

Дългите макарони със сос, характерен за италианската кухня, могат да се консумират по два начина:

  1. жълти вкусни спагети с резени орагжеви морковиВ средата на чинията се вкарва вилицата и деликатно се завърта, за да обвиете около нея малко количество макарони. Ако макароните паднат, което се случва често, опитваме отново. По този начин се консумират и другите видове макарони – конци и ленти, bucatini, pappardelle или tagliatelle.
  2. Между зъбците на вилицата захващаме няколко макарона, а след това ги пренасяме върху лъжица. Завъртайки вилицата, завиваме макароните, така, че да получим малка хапка. Останалото отрязваме с лъжицата. Към устата поднасяме само ръката с вилицата, а не и двете. Този начин за ядене на спагети съответства на правилата от етикета за поведение на масата.

Хляб и scarpetta

Лъжицата, която използваме за навиване на макароните може също да ни служи и за взимане на сос от чинията. Но много по-елегантно и правилно е, избутването на остатъка от соса към спагетите с хляб - така наречения scarpetta. Италианците използват само вилица за ядене на спагети, затова да не се изненадваме, ако не открием лъжица сред приборите на масата на истинския италианец. Освен това, да се „борим” със спагетите си заслужава, тъй като вкусът на това ястие, особено на класическите спагети по сицилиански, компенсира всички неудобства.


Рецепти, които може да ви интересуват

Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

4 човека над 45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.

6 човека над 45 минути Лесно
Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Вкусна салата с гъби „A la Chef”

Салатата е царят на лятото! Рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!

3 човека 30-45 минути Умерено
Как се ядат спагети?

Дългите макарони със сос, характерен за италианската кухня, могат да се консумират по два начина:

  1. жълти вкусни спагети с резени орагжеви морковиВ средата на чинията се вкарва вилицата и деликатно се завърта, за да обвиете около нея малко количество макарони. Ако макароните паднат, което се случва често, опитваме отново. По този начин се консумират и другите видове макарони – конци и ленти, bucatini, pappardelle или tagliatelle.
  2. Между зъбците на вилицата захващаме няколко макарона, а след това ги пренасяме върху лъжица. Завъртайки вилицата, завиваме макароните, така, че да получим малка хапка. Останалото отрязваме с лъжицата. Към устата поднасяме само ръката с вилицата, а не и двете. Този начин за ядене на спагети съответства на правилата от етикета за поведение на масата.

Хляб и scarpetta

Лъжицата, която използваме за навиване на макароните може също да ни служи и за взимане на сос от чинията. Но много по-елегантно и правилно е, избутването на остатъка от соса към спагетите с хляб - така наречения scarpetta. Италианците използват само вилица за ядене на спагети, затова да не се изненадваме, ако не открием лъжица сред приборите на масата на истинския италианец. Освен това, да се „борим” със спагетите си заслужава, тъй като вкусът на това ястие, особено на класическите спагети по сицилиански, компенсира всички неудобства.