Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Колко калории има в добавките?

различни на цвят сосове в дървени лъжици


Хранителната стойност на горчицата, кетчупа и майонезата е малка. Обикновено съдържат голямо количество сол, подправки, мононатриев глутамат и консерванти. Освен това майонезата е висококалорична. Тези продукти не се препоръчват за консумация при кърмещи майки и хора, които се грижат за здравето си.

Колко калории има в добавките
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бял универсален сос 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Винен оцет 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Галета 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Горчица 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Горчица на прах 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Готварска сол 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Гъбен сос 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Диетична майонеза 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Доматен концентрат 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Доматен сос 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Европейска майонеза 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Захар 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Захар на бучки 100 g 379 0,0 0,0 99,9
Картофена скорбяла 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Кетчуп 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Кокосови стърготини 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Лучен сос 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Лют доматен сос 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Майонеза 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Майонезен сос със сметана 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Млечен сос 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Нутела 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Пресована хлебна мая 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Провансалска майонеза 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Пчелен мед 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Руска горчица 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Сметанов сос 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Сос от касис 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Сос от оксикокус 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Тъмен сос барбекю 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Фъстъчено масло 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Хранителен желатин 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Хрянов сос 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Шоколадово масло 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Ябълков сос 100 g 275 0,3 67,6 0,1


Ябълковият оцет, в сравнение с винения, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина се свързва с основите и минералните субстанции, създавайки гликоген. Той помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо ниво на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиция.


Рецепти, които може да ви интересуват

Виетнамска салата с пилешко
Виетнамска салата с пилешко

Рецепта за салата с пилешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Боб яхния с наденички
Боб яхния с наденички

Превъзходно ястие, вкусно и хранително

2 човека 30-45 минути Умерено
Ориз пилаф със стафиди
Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата в буркан
Салата в буркан

Перфектната салата за пикник

2 човека 30-45 минути Лесно
Колко калории има в добавките?

различни на цвят сосове в дървени лъжици


Хранителната стойност на горчицата, кетчупа и майонезата е малка. Обикновено съдържат голямо количество сол, подправки, мононатриев глутамат и консерванти. Освен това майонезата е висококалорична. Тези продукти не се препоръчват за консумация при кърмещи майки и хора, които се грижат за здравето си.

Колко калории има в добавките
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бял универсален сос 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Винен оцет 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Галета 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Горчица 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Горчица на прах 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Готварска сол 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Гъбен сос 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Диетична майонеза 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Доматен концентрат 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Доматен сос 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Европейска майонеза 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Захар 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Захар на бучки 100 g 379 0,0 0,0 99,9
Картофена скорбяла 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Кетчуп 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Кокосови стърготини 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Лучен сос 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Лют доматен сос 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Майонеза 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Майонезен сос със сметана 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Млечен сос 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Нутела 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Пресована хлебна мая 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Провансалска майонеза 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Пчелен мед 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Руска горчица 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Сметанов сос 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Сос от касис 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Сос от оксикокус 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Тъмен сос барбекю 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Фъстъчено масло 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Хранителен желатин 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Хрянов сос 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Шоколадово масло 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Ябълков сос 100 g 275 0,3 67,6 0,1


Ябълковият оцет, в сравнение с винения, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина се свързва с основите и минералните субстанции, създавайки гликоген. Той помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо ниво на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиция.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description