Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Колко калории има в добавките?

различни на цвят сосове в дървени лъжици


Хранителната стойност на горчицата, кетчупа и майонезата е малка. Обикновено съдържат голямо количество сол, подправки, мононатриев глутамат и консерванти. Освен това майонезата е висококалорична. Тези продукти не се препоръчват за консумация при кърмещи майки и хора, които се грижат за здравето си.

Колко калории има в добавките
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бял универсален сос 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Винен оцет 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Галета 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Горчица 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Горчица на прах 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Готварска сол 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Гъбен сос 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Диетична майонеза 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Доматен концентрат 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Доматен сос 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Европейска майонеза 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Захар 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Захар на бучки 100 g 379 0,0 0,0 99,9
Картофена скорбяла 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Кетчуп 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Кокосови стърготини 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Лучен сос 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Лют доматен сос 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Майонеза 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Майонезен сос със сметана 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Млечен сос 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Нутела 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Пресована хлебна мая 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Провансалска майонеза 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Пчелен мед 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Руска горчица 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Сметанов сос 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Сос от касис 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Сос от оксикокус 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Тъмен сос барбекю 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Фъстъчено масло 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Хранителен желатин 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Хрянов сос 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Шоколадово масло 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Ябълков сос 100 g 275 0,3 67,6 0,1


Ябълковият оцет, в сравнение с винения, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина се свързва с основите и минералните субстанции, създавайки гликоген. Той помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо ниво на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиция.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни рулца със зеленчуци

Пролетни рулца със зеленчуци

Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Салата от кускус и царевица

Салата от кускус и царевица

Екзотична салата за всеки вкус.

3 човека 30-45 минути Лесно
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо

Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо

Кöttbullar – кюфтета от мляно месо – рецептата за това ястие, домакините си предават от поколение на поколение.

4 човека 30-45 минути Умерено
Колко калории има в добавките?

различни на цвят сосове в дървени лъжици


Хранителната стойност на горчицата, кетчупа и майонезата е малка. Обикновено съдържат голямо количество сол, подправки, мононатриев глутамат и консерванти. Освен това майонезата е висококалорична. Тези продукти не се препоръчват за консумация при кърмещи майки и хора, които се грижат за здравето си.

Колко калории има в добавките
Продукт Количество Енергийни стойности (kcal) Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрат (g)
Бял универсален сос 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Винен оцет 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Галета 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Горчица 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Горчица на прах 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Готварска сол 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Гъбен сос 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Диетична майонеза 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Доматен концентрат 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Доматен сос 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Европейска майонеза 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Захар 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Захар на бучки 100 g 379 0,0 0,0 99,9
Картофена скорбяла 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Кетчуп 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Кокосови стърготини 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Лучен сос 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Лют доматен сос 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Майонеза 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Майонезен сос със сметана 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Млечен сос 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Нутела 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Пресована хлебна мая 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Провансалска майонеза 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Пчелен мед 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Руска горчица 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Сметанов сос 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Сос от касис 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Сос от оксикокус 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Тъмен сос барбекю 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Фъстъчено масло 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Хранителен желатин 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Хрянов сос 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Шоколадово масло 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Ябълков сос 100 g 275 0,3 67,6 0,1


Ябълковият оцет, в сравнение с винения, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина се свързва с основите и минералните субстанции, създавайки гликоген. Той помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо ниво на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиция.