Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кивано – рогата краставица с малко калории

 

100 г Кивано – 22 ккал

Киваното се състои основно от вода.

 

Африканска краставица

В някои страни киваното се отглежда като зеленчук. Заради неговия аромат и тропически произход, често е смятано за плод. Киваното е дълго и покрито с много рогчета. Обвивката му е зелена или оранжева със светли петна. Отвътре ще откриете освежваща зелена и жълта месеста част с много семки, които също се консумират. Много често плодът се яде суров, има вкус на киви, пъпеш и краставица, а ухае като банан. Киваното може да се яде и използва като добавка в салати, десерти, риба или морски дарове. Има страхотен вкус и е с ниско съдържание на калории. Киваното се съхранява лесно – при стайна темепература може да издържи и половин година. Освен това може да се използва като уникална декорация. Може да бъде замразено или изсушено, но не трябва да се държи в хладилник.

Чудесно за сваляне на тегло

Киваното съдържа около 90% вода, ето защо е чудесно за утоляване на жаждата или като диетична хранителна добавка, заради ниското си съдържание на калории.

 

Рогат плод

Името „кивано” идва от Нова Зеландия, от думите „киви” и „банан”, защото напомня на тези плодове по аромат и вкус. В англоговорящите страни го наричат „рогата краставица” или „рогат африкански пъпеш”.


Рецепти, които може да ви интересуват

Chapati (чапати) – индийски хляб
Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб, във формата на палачинка, правен от пресято брашно и печен на котлон.

3 човека над 45 минути Лесно
Мексиканска салата с кус-кус
Мексиканска салата с кус-кус

Хранително и вкусно ястие

2 човека 15-30 минути Лесно
Спанак с гъби на фурна
Спанак с гъби на фурна

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна!

3 човека 30-45 минути Умерено
Паприкаш
Паприкаш

Рецепта за Паприкаш – традиционно унгарско ястие.

2 човека 30-45 минути Лесно
Кивано – рогата краставица с малко калории
 

100 г Кивано – 22 ккал

Киваното се състои основно от вода.

 

Африканска краставица

В някои страни киваното се отглежда като зеленчук. Заради неговия аромат и тропически произход, често е смятано за плод. Киваното е дълго и покрито с много рогчета. Обвивката му е зелена или оранжева със светли петна. Отвътре ще откриете освежваща зелена и жълта месеста част с много семки, които също се консумират. Много често плодът се яде суров, има вкус на киви, пъпеш и краставица, а ухае като банан. Киваното може да се яде и използва като добавка в салати, десерти, риба или морски дарове. Има страхотен вкус и е с ниско съдържание на калории. Киваното се съхранява лесно – при стайна темепература може да издържи и половин година. Освен това може да се използва като уникална декорация. Може да бъде замразено или изсушено, но не трябва да се държи в хладилник.

Чудесно за сваляне на тегло

Киваното съдържа около 90% вода, ето защо е чудесно за утоляване на жаждата или като диетична хранителна добавка, заради ниското си съдържание на калории.

 

Рогат плод

Името „кивано” идва от Нова Зеландия, от думите „киви” и „банан”, защото напомня на тези плодове по аромат и вкус. В англоговорящите страни го наричат „рогата краставица” или „рогат африкански пъпеш”.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description