Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кивано – рогата краставица с малко калории

 

100 г Кивано – 22 ккал

Киваното се състои основно от вода.

 

Африканска краставица

В някои страни киваното се отглежда като зеленчук. Заради неговия аромат и тропически произход, често е смятано за плод. Киваното е дълго и покрито с много рогчета. Обвивката му е зелена или оранжева със светли петна. Отвътре ще откриете освежваща зелена и жълта месеста част с много семки, които също се консумират. Много често плодът се яде суров, има вкус на киви, пъпеш и краставица, а ухае като банан. Киваното може да се яде и използва като добавка в салати, десерти, риба или морски дарове. Има страхотен вкус и е с ниско съдържание на калории. Киваното се съхранява лесно – при стайна темепература може да издържи и половин година. Освен това може да се използва като уникална декорация. Може да бъде замразено или изсушено, но не трябва да се държи в хладилник.

Чудесно за сваляне на тегло

Киваното съдържа около 90% вода, ето защо е чудесно за утоляване на жаждата или като диетична хранителна добавка, заради ниското си съдържание на калории.

 

Рогат плод

Името „кивано” идва от Нова Зеландия, от думите „киви” и „банан”, защото напомня на тези плодове по аромат и вкус. В англоговорящите страни го наричат „рогата краставица” или „рогат африкански пъпеш”.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с авокадо и Мексико Микс
Салата с авокадо и Мексико Микс

Една от най-добрите салати за лятото

4 човека 15-30 минути Лесно
Закуска с киноа
Закуска с киноа

Киноа – тайната съставка на здравословна, богата на протеини и витамини закуска. Бързо и вкусно, поднесено с кисело мляко и плодове, то е перфектната подготовка за сутрините, когато имате нужда от прилив на енергия.

2 човека 15-30 минути Лесно
Пилешко в карибска марината „Jerk“
Пилешко в карибска марината „Jerk“

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

8 човека над 45 минути Лесно
Панакота с карфиол и спанак
Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.

6 човека под 15 минути Лесно
Кивано – рогата краставица с малко калории
 

100 г Кивано – 22 ккал

Киваното се състои основно от вода.

 

Африканска краставица

В някои страни киваното се отглежда като зеленчук. Заради неговия аромат и тропически произход, често е смятано за плод. Киваното е дълго и покрито с много рогчета. Обвивката му е зелена или оранжева със светли петна. Отвътре ще откриете освежваща зелена и жълта месеста част с много семки, които също се консумират. Много често плодът се яде суров, има вкус на киви, пъпеш и краставица, а ухае като банан. Киваното може да се яде и използва като добавка в салати, десерти, риба или морски дарове. Има страхотен вкус и е с ниско съдържание на калории. Киваното се съхранява лесно – при стайна темепература може да издържи и половин година. Освен това може да се използва като уникална декорация. Може да бъде замразено или изсушено, но не трябва да се държи в хладилник.

Чудесно за сваляне на тегло

Киваното съдържа около 90% вода, ето защо е чудесно за утоляване на жаждата или като диетична хранителна добавка, заради ниското си съдържание на калории.

 

Рогат плод

Името „кивано” идва от Нова Зеландия, от думите „киви” и „банан”, защото напомня на тези плодове по аромат и вкус. В англоговорящите страни го наричат „рогата краставица” или „рогат африкански пъпеш”.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.