Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Каква е разликата между Арабика и Робуста?

Кафето Арабика (coffea arabica) е най-старият и най-популярен сорт кафе. Изчислено е, че около 70% от кафето в света принадлежи към този сорт. Арабика е единственият сорт, който осигурява зърна, от които можете да получите висококачествено кафе без никакви добавки.

Арабика расте в диво състояние в Етиопия и се култивира в Бразилия, Колумбия, Индия, както и на o.Ява, Суматра и Карибите. Зърната на Арабика са продълговати и зеленикави. Те дават меко и ароматно кафе, обогатено с нотки на шоколад и подправки. Изтънченият аромат е придружен от ниско съдържание на кофеин, което варира между 1 и 1.7%.

Кафето Робуста (coffea canephora) съдържа повече кофеин и се използва, за да прави другите кафета по-силни. Семената на Робуста растат и цъфтят много по-бързо от семената на Арабика. Освен това Робуста е по-устойчиво в трудни климатични условия. Зърната на Робуста обикновено са по-малки и по-овални от зърната на Арабика. Те имат жълто-зелен цвят и дават по-остра напитка. Робуста има по-силен аромат и по-високо съдържание на кофеин (2-4.5%). Отглежда с в Централна и Западно-централна Африка (Камерун, Уганда) и Виетнам. Дялът на производството на кафе Робуста в света не надвишава 30%.

Каква е разликата между Арабика и Робуста?

Дайте на приятелите си шанса да опознаят вкуса на Арабика и Робуста.

Вдъхновете се и прочетете повече на:

Да се пие кафе е полезно

Карибска кухня

Виетнамска кухня


Рецепти, които може да ви интересуват

Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Свежа салата с пиле и млечен дресинг
Свежа салата с пиле и млечен дресинг

Вкусна, лесна и бърза лятна салата

4 човека 15-30 минути Лесно
Спанак с гъби на фурна
Спанак с гъби на фурна

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна!

3 човека 30-45 минути Умерено
Крем супа от тиква със скариди
Крем супа от тиква със скариди

Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.

4 човека 15-30 минути Лесно
Каква е разликата между Арабика и Робуста?

Кафето Арабика (coffea arabica) е най-старият и най-популярен сорт кафе. Изчислено е, че около 70% от кафето в света принадлежи към този сорт. Арабика е единственият сорт, който осигурява зърна, от които можете да получите висококачествено кафе без никакви добавки.

Арабика расте в диво състояние в Етиопия и се култивира в Бразилия, Колумбия, Индия, както и на o.Ява, Суматра и Карибите. Зърната на Арабика са продълговати и зеленикави. Те дават меко и ароматно кафе, обогатено с нотки на шоколад и подправки. Изтънченият аромат е придружен от ниско съдържание на кофеин, което варира между 1 и 1.7%.

Кафето Робуста (coffea canephora) съдържа повече кофеин и се използва, за да прави другите кафета по-силни. Семената на Робуста растат и цъфтят много по-бързо от семената на Арабика. Освен това Робуста е по-устойчиво в трудни климатични условия. Зърната на Робуста обикновено са по-малки и по-овални от зърната на Арабика. Те имат жълто-зелен цвят и дават по-остра напитка. Робуста има по-силен аромат и по-високо съдържание на кофеин (2-4.5%). Отглежда с в Централна и Западно-централна Африка (Камерун, Уганда) и Виетнам. Дялът на производството на кафе Робуста в света не надвишава 30%.

Каква е разликата между Арабика и Робуста?

Дайте на приятелите си шанса да опознаят вкуса на Арабика и Робуста.

Вдъхновете се и прочетете повече на:

Да се пие кафе е полезно

Карибска кухня

Виетнамска кухня

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.