Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.


Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчуково желе
Зеленчуково желе

Вкусно желе, пълно със зеленчуци, което ще разнообрази вечерята ви

2 човека над 45 минути Лесно
Бурата с царевица и песто
Бурата с царевица и песто

Изумително вкусна и лесна рецепта

2 човека 15-30 минути Лесно
Свежа салата с пиле и млечен дресинг
Свежа салата с пиле и млечен дресинг

Вкусна, лесна и бърза лятна салата

4 човека 15-30 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.