Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата на шефа с царевица и моркови
Салата на шефа с царевица и моркови

Рецепта за салата на шефа.

4 човека над 45 минути Лесно
Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела
Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела

Нестандартно и лесно предястие за двама

2 човека 30-45 минути Лесно
Мексиканска салата с кус-кус
Мексиканска салата с кус-кус

Хранително и вкусно ястие

2 човека 15-30 минути Лесно
Бобени кюфтенца с червен боб
Бобени кюфтенца с червен боб

Особено вкусен и питателен избор за обяд или вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description