Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.


Рецепти, които може да ви интересуват

Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Зеленчукови сарми с гъби и моркови
Зеленчукови сарми с гъби и моркови

ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!

10 човека над 45 минути Умерено
Средиземноморска салата с нахут
Средиземноморска салата с нахут

Пригответе се за спорт със свежа рецепта, богата на протеини и фибри. В комбинация със сезонни зеленчуци, нахутът е звездата на тази салата, като е перфектен заместител на месото и ползите, заради които носи.

1 човек 15-30 минути Лесно
Панакота с карфиол и спанак
Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.

6 човека под 15 минути Лесно
Как се ядат жабешки бутчета?

ястие жабешки бутчета с бял сос и магданозЖабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумират не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и се набучват на дървени шишчета. Така приготвени, се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомня на крехко пилешко месо. Консумират се по много удобен начин. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.

Собственоръчното приготвяне на жабешки бутчета вкъщи не е трудно. Най-лесната рецепта е да се панират и изпържат в горещо масло, а тайландската кухня препоръчва да се сервират с чили, босилек, чесън и рибен сос.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.