Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как се ядат стриди? Изкуството на средиземноморското хранене

Миди в лед и зелен лайм върху лед

Начин на сервиране

Стридите се сервират обикновено с отворени черупки, в чиния с лед, най-често с четвъртинки лимон, хляб и масло. Този начин на сервиране произлиза от традицията на средиземноморската кухня. Стридите се отварят с помощта на специално ножче, вътрешността трябва да се поръси с лимонов сок. Стридата се консумира директно от черупката. Ако черупката се отваря прекалено лесно, това означава, че стридата е развалена и не е годна за консумация.

Изкуството на хранене

При избора на стриди е важно те да са пресни. Само тогава те очароват със своя вкус и консистенция. Водата, намираща се в черупката, трябва да бъде прозрачна и да има характерен морски аромат. Стридите са най-вкусни сурови. Може да се консумират с малко сол, пипер или лимонов сок. Съдържанието на стридата не трябва да се поглъща веднага, заслужава си да се изчака няколко минути, за да възбудите вкусовите си рецептори и чак след това да се насладите на невероятните впечатления. Към стридите се препоръчват бяло вино или шампанско.

Тайната на стридите

Какво крият в себе си стридите? Защо е полезно да се консумират? Защото се отличават със своя неповторим и невероятно деликатен вкус. Точно той пленява ценителите на стриди. Но стридите ни очароват и с тяхната форма, необикновена консистенция и преди всичко със своя силно осезаем вкус на морска вода. Принадлежат към тези хранителни продукти, които се смятат за естествен афродизиак.


Рецепти, които може да ви интересуват

Карибска бобена супа

Карибска бобена супа

Рецепта за бобена супа, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Лесно
Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби

2 човека 30-45 минути Умерено
Салата Цезар с пиле

Салата Цезар с пиле

Рецепта за салата Цезар.

2 човека 30-45 минути Лесно
Гъбена супа с вино

Гъбена супа с вино

Интересен и изключително богат вкус.

4 човека 30-45 минути Трудно
Как се ядат стриди? Изкуството на средиземноморското хранене

Миди в лед и зелен лайм върху лед

Начин на сервиране

Стридите се сервират обикновено с отворени черупки, в чиния с лед, най-често с четвъртинки лимон, хляб и масло. Този начин на сервиране произлиза от традицията на средиземноморската кухня. Стридите се отварят с помощта на специално ножче, вътрешността трябва да се поръси с лимонов сок. Стридата се консумира директно от черупката. Ако черупката се отваря прекалено лесно, това означава, че стридата е развалена и не е годна за консумация.

Изкуството на хранене

При избора на стриди е важно те да са пресни. Само тогава те очароват със своя вкус и консистенция. Водата, намираща се в черупката, трябва да бъде прозрачна и да има характерен морски аромат. Стридите са най-вкусни сурови. Може да се консумират с малко сол, пипер или лимонов сок. Съдържанието на стридата не трябва да се поглъща веднага, заслужава си да се изчака няколко минути, за да възбудите вкусовите си рецептори и чак след това да се насладите на невероятните впечатления. Към стридите се препоръчват бяло вино или шампанско.

Тайната на стридите

Какво крият в себе си стридите? Защо е полезно да се консумират? Защото се отличават със своя неповторим и невероятно деликатен вкус. Точно той пленява ценителите на стриди. Но стридите ни очароват и с тяхната форма, необикновена консистенция и преди всичко със своя силно осезаем вкус на морска вода. Принадлежат към тези хранителни продукти, които се смятат за естествен афродизиак.