Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как да подреждаме приборите на масата

Европейският начин за подреждане на прибори за хранене изисква да сложим вилиците в ляво, а ножовете и лъжиците вдясно, в реда, в който ще бъдат използвани. Полираните прибори за хранене от един и същ сервиз се поставят от двете страни на чинията - тези, които ще бъдат използвани първи се поставят от външната страна.

Вилиците се поставят от лявата страна на чинията за предястия и основни ястия, а от дясната страна трябва да поставите нож за закуски, супена лъжица и нож за основното ястие. Ако ще сервирате риба, вместо обичайните нож и вилица трябва да дадете специални прибори за риба. А тези прибори за хранене представляват една вилица и нож с формата на широки рамене, които не режат, а вместо това отделят месото от костите. Супената лъжица се поставя от дясната страна между ножовете. Лъжицата за кафе / чай се намира над чинията. Трябва да сочи на дясно. Слага се и вилица за десерт с дръжката насочена наляво. Идеалният ред и симетрия са от решаващо значение за перфектната подредба на масата. От всички краища приборите трябва да са на разстояние 1 см от ръба на масата. Ако масата е тясна, можете да пропуснете десертните вилици и лъжиците за кафе/чай. Тези аксесоари могат да се появяват на масата заедно с десерта. Как да подреждаме приборите на масата

Споделете тази инфографика с приятелите си и се забавлявайте заедно с новите си умения!

Насладете се на вашия празник и научете повече на: От коя страна да сложим вилицата и лъжицата, как да подредим приборите? Как се яде риба? Покривка, салфетка, прибори, свещи – правила за декорация на масата


Рецепти, които може да ви интересуват

Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Gulab Jamun – индийски десерт
Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп.

4 човека 30-45 минути Лесно
Картофи с гъби на фурна
Картофи с гъби на фурна

Бърза и лесна рецепта за картофи на фурна, само че – с гъби!

3 човека 30-45 минути Умерено
Ориз с боб по карибски
Ориз с боб по карибски

Рецепта за ориз с боб, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Лесно
Как да подреждаме приборите на масата

Европейският начин за подреждане на прибори за хранене изисква да сложим вилиците в ляво, а ножовете и лъжиците вдясно, в реда, в който ще бъдат използвани. Полираните прибори за хранене от един и същ сервиз се поставят от двете страни на чинията - тези, които ще бъдат използвани първи се поставят от външната страна.

Вилиците се поставят от лявата страна на чинията за предястия и основни ястия, а от дясната страна трябва да поставите нож за закуски, супена лъжица и нож за основното ястие. Ако ще сервирате риба, вместо обичайните нож и вилица трябва да дадете специални прибори за риба. А тези прибори за хранене представляват една вилица и нож с формата на широки рамене, които не режат, а вместо това отделят месото от костите. Супената лъжица се поставя от дясната страна между ножовете. Лъжицата за кафе / чай се намира над чинията. Трябва да сочи на дясно. Слага се и вилица за десерт с дръжката насочена наляво. Идеалният ред и симетрия са от решаващо значение за перфектната подредба на масата. От всички краища приборите трябва да са на разстояние 1 см от ръба на масата. Ако масата е тясна, можете да пропуснете десертните вилици и лъжиците за кафе/чай. Тези аксесоари могат да се появяват на масата заедно с десерта. Как да подреждаме приборите на масата

Споделете тази инфографика с приятелите си и се забавлявайте заедно с новите си умения!

Насладете се на вашия празник и научете повече на: От коя страна да сложим вилицата и лъжицата, как да подредим приборите? Как се яде риба? Покривка, салфетка, прибори, свещи – правила за декорация на масата