Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.


Рецепти, които може да ви интересуват

Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

4 човека над 45 минути Лесно
Салата с пиле, царевица и червен боб
Салата с пиле, царевица и червен боб

Вкусна лятна салата

2 човека 30-45 минути Лесно
Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Зеленчуково суфле
Зеленчуково суфле

Вкусно ястие със страхотен вкус от комбинацията на зеленчуци и сирене. Перфектен избор за обяд или вечеря!

4 човека 30-45 минути Умерено
Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description