Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.


Рецепти, които може да ви интересуват

Зелен фасул на яхния
Зелен фасул на яхния

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

3 човека 30-45 минути Лесно
Египетска супа с месо Fatta
Египетска супа с месо Fatta

Рецепта на традиционната супа с месо на коптските християни живеещи в Египет.

4 човека над 45 минути Трудно
Аджапсандали с патладжани
Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.

6 човека над 45 минути Лесно
Ориз пилаф със стафиди
Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.