Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.


Рецепти, които може да ви интересуват

Гъби с ориз на салата

Гъби с ориз на салата

Едно различно и неустоимо ризото!

3 човека 30-45 минути Умерено
Скариди на тиган с гъби

Скариди на тиган с гъби

Едно ефектно ястие

2 човека 30-45 минути Лесно
Салата Цезар с пиле

Салата Цезар с пиле

Рецепта за салата Цезар.

2 човека 30-45 минути Лесно
Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Чудесна Великденска вечеря за двама

2 човека над 45 минути Лесно
Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.