Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Гуаява

 

100 г гуаява – 38 kcal

Гуаявата съдържа калций, желязо, калий, натрий, фолиева киселина витамин A, B1, B2, C и PP.









Сладко-кисел плод

Гуаявата е тропически плод, на външен вид прилича на кръгла круша. По време на зреене променя цвета си от зелен на светло жълт или светло розов. Има ядлива гладка кожа, покрита с восъчен налеп. Мъзгата на гуаявата е сочна, с много силен и характерен аромат и с многобройни малки ядливи костилки. Най-често е червена, розова или жълта със сладък, но и леко кисел вкус. Суровите плодове нарязани на четвъртинки могат да се консумират сурови или да се добавят към салати. Сварени се добавят към десерти и кексове. При стайна температура, плодовете могат да се съхраняват само няколко дни, на по-хладни места – за по-дълго време.

Консерви

Плодовете на гуаявата са много подходящи за консервиране – за приготвяне на сокове, сиропи или мармалад. От гуаявата може също така да се прави желе.

 
 

Отслабнете с гуаява

Сокът от гуаява спомага за намаляване на теглото. Също така е ефикасен при лечение на астма и хипертония. Влияе върху подсилването на сърцето, а също така на  храносмилателната система чрез подобряване на перисталтиката на червата. От друга страна антибактериалните свойства на гуаявата облекчават акнето и по тази причина се  използва се в козметиката и дерматологията.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с телешко и спанак по виетнамски
Салата с телешко и спанак по виетнамски

Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул
Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул

Здравословна и вкусна комбинация от зелен и жълт фасул със сьомга и песто сос! Идеално ястие за лека вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Домати, пълнени с ориз и червен фасул
Домати, пълнени с ориз и червен фасул

Нов прочит на традиционната рецепта

2 човека над 45 минути Умерено
Говеждо на тиган с червен фасул
Говеждо на тиган с червен фасул

Високо протеиново и много ароматно ястие

2 човека 30-45 минути Умерено
Гуаява
 

100 г гуаява – 38 kcal

Гуаявата съдържа калций, желязо, калий, натрий, фолиева киселина витамин A, B1, B2, C и PP.









Сладко-кисел плод

Гуаявата е тропически плод, на външен вид прилича на кръгла круша. По време на зреене променя цвета си от зелен на светло жълт или светло розов. Има ядлива гладка кожа, покрита с восъчен налеп. Мъзгата на гуаявата е сочна, с много силен и характерен аромат и с многобройни малки ядливи костилки. Най-често е червена, розова или жълта със сладък, но и леко кисел вкус. Суровите плодове нарязани на четвъртинки могат да се консумират сурови или да се добавят към салати. Сварени се добавят към десерти и кексове. При стайна температура, плодовете могат да се съхраняват само няколко дни, на по-хладни места – за по-дълго време.

Консерви

Плодовете на гуаявата са много подходящи за консервиране – за приготвяне на сокове, сиропи или мармалад. От гуаявата може също така да се прави желе.

 
 

Отслабнете с гуаява

Сокът от гуаява спомага за намаляване на теглото. Също така е ефикасен при лечение на астма и хипертония. Влияе върху подсилването на сърцето, а също така на  храносмилателната система чрез подобряване на перисталтиката на червата. От друга страна антибактериалните свойства на гуаявата облекчават акнето и по тази причина се  използва се в козметиката и дерматологията.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description