Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Гуаява

 

100 г гуаява – 38 kcal

Гуаявата съдържа калций, желязо, калий, натрий, фолиева киселина витамин A, B1, B2, C и PP.









Сладко-кисел плод

Гуаявата е тропически плод, на външен вид прилича на кръгла круша. По време на зреене променя цвета си от зелен на светло жълт или светло розов. Има ядлива гладка кожа, покрита с восъчен налеп. Мъзгата на гуаявата е сочна, с много силен и характерен аромат и с многобройни малки ядливи костилки. Най-често е червена, розова или жълта със сладък, но и леко кисел вкус. Суровите плодове нарязани на четвъртинки могат да се консумират сурови или да се добавят към салати. Сварени се добавят към десерти и кексове. При стайна температура, плодовете могат да се съхраняват само няколко дни, на по-хладни места – за по-дълго време.

Консерви

Плодовете на гуаявата са много подходящи за консервиране – за приготвяне на сокове, сиропи или мармалад. От гуаявата може също така да се прави желе.

 
 

Отслабнете с гуаява

Сокът от гуаява спомага за намаляване на теглото. Също така е ефикасен при лечение на астма и хипертония. Влияе върху подсилването на сърцето, а също така на  храносмилателната система чрез подобряване на перисталтиката на червата. От друга страна антибактериалните свойства на гуаявата облекчават акнето и по тази причина се  използва се в козметиката и дерматологията.


Рецепти, които може да ви интересуват

Имамбаялдъ - турска кухня
Имамбаялдъ - турска кухня

Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.

4 човека над 45 минути Умерено
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

3 човека над 45 минути Умерено
Салата Капрезе с Киноа
Салата Капрезе с Киноа

Бърза салата, на която може да се насладите вечерта!

2 човека 15-30 минути Умерено
Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно
Тортила с masa harina - мексикански палачинки от царевично брашно

Рецепта за тортила с masa harina – в Мексико това е най-важната гарнитура към всичко, базова съставка към много ястия, мексикански хляб.

10 човека 30-45 минути Лесно
Гуаява
 

100 г гуаява – 38 kcal

Гуаявата съдържа калций, желязо, калий, натрий, фолиева киселина витамин A, B1, B2, C и PP.









Сладко-кисел плод

Гуаявата е тропически плод, на външен вид прилича на кръгла круша. По време на зреене променя цвета си от зелен на светло жълт или светло розов. Има ядлива гладка кожа, покрита с восъчен налеп. Мъзгата на гуаявата е сочна, с много силен и характерен аромат и с многобройни малки ядливи костилки. Най-често е червена, розова или жълта със сладък, но и леко кисел вкус. Суровите плодове нарязани на четвъртинки могат да се консумират сурови или да се добавят към салати. Сварени се добавят към десерти и кексове. При стайна температура, плодовете могат да се съхраняват само няколко дни, на по-хладни места – за по-дълго време.

Консерви

Плодовете на гуаявата са много подходящи за консервиране – за приготвяне на сокове, сиропи или мармалад. От гуаявата може също така да се прави желе.

 
 

Отслабнете с гуаява

Сокът от гуаява спомага за намаляване на теглото. Също така е ефикасен при лечение на астма и хипертония. Влияе върху подсилването на сърцето, а също така на  храносмилателната система чрез подобряване на перисталтиката на червата. От друга страна антибактериалните свойства на гуаявата облекчават акнето и по тази причина се  използва се в козметиката и дерматологията.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.