Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Дюлята – още един полезен плод

 

100 г дюля - 57 ккал.

Дюлята съдържа магнезий, фосфор, калий, натрий, фолиева киселина, витамини от група B и C.

 

Кисело и тръпчиво

Формата на дюлята наподобява ябълка - покрита е с жълто-петниста кожа, около 5-6 см в диаметър, със семена. Месестата част на плода е твърда, много кисела, тръпчива и не се препоръчва за незабвна консумация. Дюлята наистина е ароматна и се използва широко в производството на сиропи, компоти, желета и ликьори. Този плод чудесно се гарнира с чай. Благодарение на съдържанието на пектин в дюлята, тя е чудесна за приготвяне на конфитюри.

В домашната градина

Дюлята е популярно декоративно растение и не рядко се бърка с декоративната дюля. Има красиви цветове и често расте в градини и паркове. Може да се отглежда и като Бонсай.

 
 

Полезен плод

Сокът от дюля има добър ефект върху сърцето, понижава кръвното налягане, предпазва от чревни проблеми. Екстракт от пресни плодове дюля се използват при лечение на анемия. Сиропът от парченца дюля също е изключително полезен - някога се е използвал в народната медицина за успокояване на кашлица, лечение на инфекции на дихателните пътища, както и външно - при лечение на изгаряния и кожни раздразнения. Друго свойство, което прави дюлята изключително полезен плод е, че стимулира метаболизма и се препоръчва при различни видове диети.


Рецепти, които може да ви интересуват

Ratatouille - рататуй, зеленчуково ястие от Ница
Ratatouille - рататуй, зеленчуково ястие от Ница

Една рецепта за Ratatouille - френско ястие със зеленчуци, известно в целия свят.

4 човека над 45 минути Лесно
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Рецептата за лазаня – едно от най-известните италиански ястия.

4 човека над 45 минути Трудно
Боб яхния с наденички
Боб яхния с наденички

Превъзходно ястие, вкусно и хранително

2 човека 30-45 минути Умерено
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle

2 човека 30-45 минути Умерено
Дюлята – още един полезен плод
 

100 г дюля - 57 ккал.

Дюлята съдържа магнезий, фосфор, калий, натрий, фолиева киселина, витамини от група B и C.

 

Кисело и тръпчиво

Формата на дюлята наподобява ябълка - покрита е с жълто-петниста кожа, около 5-6 см в диаметър, със семена. Месестата част на плода е твърда, много кисела, тръпчива и не се препоръчва за незабвна консумация. Дюлята наистина е ароматна и се използва широко в производството на сиропи, компоти, желета и ликьори. Този плод чудесно се гарнира с чай. Благодарение на съдържанието на пектин в дюлята, тя е чудесна за приготвяне на конфитюри.

В домашната градина

Дюлята е популярно декоративно растение и не рядко се бърка с декоративната дюля. Има красиви цветове и често расте в градини и паркове. Може да се отглежда и като Бонсай.

 
 

Полезен плод

Сокът от дюля има добър ефект върху сърцето, понижава кръвното налягане, предпазва от чревни проблеми. Екстракт от пресни плодове дюля се използват при лечение на анемия. Сиропът от парченца дюля също е изключително полезен - някога се е използвал в народната медицина за успокояване на кашлица, лечение на инфекции на дихателните пътища, както и външно - при лечение на изгаряния и кожни раздразнения. Друго свойство, което прави дюлята изключително полезен плод е, че стимулира метаболизма и се препоръчва при различни видове диети.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.