Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Дюлята – още един полезен плод

 

100 г дюля - 57 ккал.

Дюлята съдържа магнезий, фосфор, калий, натрий, фолиева киселина, витамини от група B и C.

 

Кисело и тръпчиво

Формата на дюлята наподобява ябълка - покрита е с жълто-петниста кожа, около 5-6 см в диаметър, със семена. Месестата част на плода е твърда, много кисела, тръпчива и не се препоръчва за незабвна консумация. Дюлята наистина е ароматна и се използва широко в производството на сиропи, компоти, желета и ликьори. Този плод чудесно се гарнира с чай. Благодарение на съдържанието на пектин в дюлята, тя е чудесна за приготвяне на конфитюри.

В домашната градина

Дюлята е популярно декоративно растение и не рядко се бърка с декоративната дюля. Има красиви цветове и често расте в градини и паркове. Може да се отглежда и като Бонсай.

 
 

Полезен плод

Сокът от дюля има добър ефект върху сърцето, понижава кръвното налягане, предпазва от чревни проблеми. Екстракт от пресни плодове дюля се използват при лечение на анемия. Сиропът от парченца дюля също е изключително полезен - някога се е използвал в народната медицина за успокояване на кашлица, лечение на инфекции на дихателните пътища, както и външно - при лечение на изгаряния и кожни раздразнения. Друго свойство, което прави дюлята изключително полезен плод е, че стимулира метаболизма и се препоръчва при различни видове диети.


Рецепти, които може да ви интересуват

Кремообразна паста с грах и аспержи
Кремообразна паста с грах и аспержи

Ако ви се хапва вкусна паста, тази рецепта е за вас! Тя е лесна за приготвяне и ще жадувате за още една порция.

2 човека 15-30 минути Лесно
Смути от царевица
Смути от царевица

Микс за смути с царевица и банан, която е идеална както за сутрешна, така и за следобедна закуска.

2 човека под 15 минути Лесно
Модерни кюфтенца с кисели краставички
Модерни кюфтенца с кисели краставички

Класическите кюфтенца могат да бъдат приготвени по нов начин!

2 човека 30-45 минути Трудно
Гриловани скариди с царевично пюре
Гриловани скариди с царевично пюре

Вкусна рецепта.

4 човека 30-45 минути Трудно
Дюлята – още един полезен плод
 

100 г дюля - 57 ккал.

Дюлята съдържа магнезий, фосфор, калий, натрий, фолиева киселина, витамини от група B и C.

 

Кисело и тръпчиво

Формата на дюлята наподобява ябълка - покрита е с жълто-петниста кожа, около 5-6 см в диаметър, със семена. Месестата част на плода е твърда, много кисела, тръпчива и не се препоръчва за незабвна консумация. Дюлята наистина е ароматна и се използва широко в производството на сиропи, компоти, желета и ликьори. Този плод чудесно се гарнира с чай. Благодарение на съдържанието на пектин в дюлята, тя е чудесна за приготвяне на конфитюри.

В домашната градина

Дюлята е популярно декоративно растение и не рядко се бърка с декоративната дюля. Има красиви цветове и често расте в градини и паркове. Може да се отглежда и като Бонсай.

 
 

Полезен плод

Сокът от дюля има добър ефект върху сърцето, понижава кръвното налягане, предпазва от чревни проблеми. Екстракт от пресни плодове дюля се използват при лечение на анемия. Сиропът от парченца дюля също е изключително полезен - някога се е използвал в народната медицина за успокояване на кашлица, лечение на инфекции на дихателните пътища, както и външно - при лечение на изгаряния и кожни раздразнения. Друго свойство, което прави дюлята изключително полезен плод е, че стимулира метаболизма и се препоръчва при различни видове диети.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.