Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Салата Цезар с пиле

Салатата Цезар първи са сервирани в Америка италианците през 20 години на ХХ век. Присъства в различни разновидности – само с крутони, с пиле, или с добавка на хамсия.

Стъпки на приготвяне

  • Измитите и подсушени листа салата се накъсват на малки парчета.

  • Нарежете месото на малки парчета и запържете за няколко минути върху загрято олио, подправете със сол и пипер.

  • Объркайте зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, счуканите скилидки чесън и рендосания Пармезан, може да добавите сол, пипер и захар на вкус.

  • Нарежете питката на дребни кубчета и запържете със счуканите скилидки чесън (или може да намажете с чесън готовите крутони).

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата Цезар с пиле
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 зелена салата
  • 400 г пилешко филе
  • 4 филийки хляб
  • Сол на вкус
  • Зехтин на вкус
  • 1 яйце
  • 100 мл зехтин
  • 1 филе аншоа
  • Сокът от 1/2 лимон
  • 3–4 капки сос „Уорчестър“
  • 1 скилидка чесън
  • 60 г сирене „Пармезан“
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измитите и подсушени листа салата се накъсват на малки парчета.

  • Стъпка 2

    Нарежете месото на малки парчета и запържете за няколко минути върху загрято олио, подправете със сол и пипер.

  • Стъпка 3

    Объркайте зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, счуканите скилидки чесън и рендосания Пармезан, може да добавите сол, пипер и захар на вкус.

  • Стъпка 4

    Нарежете питката на дребни кубчета и запържете със счуканите скилидки чесън (или може да намажете с чесън готовите крутони).