Зеленчукови сарми с гъби и моркови
ПОДХОДЯЩО ЗА ПОСТИ
Традиционните вкусни зелеви сарми, този път приготвени по вегетариански!
Достъпни
10 човек/души
120 мин
Съставки
за 10 човек/души
280 г нарязани гъби Bonduelle
200 г пресни моркови
1 голяма зелка кисело зеле
200 г ориз
2 ч.ч. зеленчуков бульон
250 г доматен сок
10 с.л. доматено пюре
4-5 глави червен лук
1 с.л. опушена паприка
1 с.л. зехтин
6 бр. дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
пипер на зърна
сол
пипер
200 г пресни моркови
1 голяма зелка кисело зеле
200 г ориз
2 ч.ч. зеленчуков бульон
250 г доматен сок
10 с.л. доматено пюре
4-5 глави червен лук
1 с.л. опушена паприка
1 с.л. зехтин
6 бр. дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
пипер на зърна
сол
пипер
Съставки за 10човек/души
280 г нарязани гъби Bonduelle
200 г пресни моркови
1 голяма зелка кисело зеле
200 г ориз
2 ч.ч. зеленчуков бульон
250 г доматен сок
10 с.л. доматено пюре
4-5 глави червен лук
1 с.л. опушена паприка
1 с.л. зехтин
6 бр. дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
пипер на зърна
сол
пипер
200 г пресни моркови
1 голяма зелка кисело зеле
200 г ориз
2 ч.ч. зеленчуков бульон
250 г доматен сок
10 с.л. доматено пюре
4-5 глави червен лук
1 с.л. опушена паприка
1 с.л. зехтин
6 бр. дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
пипер на зърна
сол
пипер
- Стъпка 1Изберете подходящи зелеви листа, които да напълните. Отделете и такива, които да сложите на дъното на тенджерата и най-отгоре, когато подредите сармите.
- Стъпка 2Нарежете зеленчуците за плънката: лука, морковите, гъбите, магданоза и копъра. Сварете отделно ориза и го изстудете след това.
- Стъпка 3Препечете филийките на тостер, намажете ги с млечната смес и отгоре добавете нахутения пълнеж. По желание, може да украсите с листа целина и кориандър.
- Стъпка 4Вземете зелево листо, сложете от плънката и след това хубаво го навийте и затворете от всички страни. По същия начин напълнете всички сарми. Сложете на дъното на тава наситнено зеле, след това напълнените сарми и върху тях остатъка от зеле и зеленчуков бульон да ги покрие, за да се сварят. Овкусете с мащерката, пипер на зърна, дафинов лист, сол и пипер, и паприка по желание.
- Стъпка 5Оставете тенджертата да ври поне за около час и половина при 180°C, след което добавете доматеното пюре и оставете за още около 40 мин. По желание, украсете с пресен дафинов лист и сервирайте.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Пълнена тиква с цели гъби
Трик или лакомство? Как да създадете празнична вечеря за вечерта на Хелоуин
Навита лазаня с гъби и сирене
Ако харесвате лазаня, тогава тази рецепта ще заеме своето място във вашата кухня. Рулца лазаня с гъби, идеален избор за вечеря с любими хора.
Вкусна салата с гъби „A la Chef”
Салатата е царят на лятото! Пригответе я с гъби, горчица, лимон и каперси по рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!
Открийте също...