Скариди на тиган с гъби
Едно ефектно ястие
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Съставки за 2човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
- Стъпка 1Сварете пастата в гореща вода за 7 минути, в зависимост от пастата. Извадете скаридите да се размразят. Отцедете гъбите и леко ги изплакнете.
- Стъпка 2Нарежете на ситно чесъна, целината, червената чушка, а морковите - по дължина на тънки ивици.
- Стъпка 3Сипете в тиган 2 с.л. зехтин и изсипете чесъна, морковите, чушката, целината и гъбите едно по едно и ги запържете добре. Добавете бульона и подправете със сол и пипер и оставете да заври за 3 минути, след което добавете скаридите.
- Стъпка 4Добавете готовата паста към скаридите, след това подправете ястието с Терияки сос, сок от лайм, малко мед и прясно нарязан магданоз. Оставете да поври 57 минути и накрая добавете бейби спанака. Може да украсите с пресен магданоз.
Открийте също...