Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Запечен боб с фенел, бекон и наденички

Изненадайте любимите си хора с вкусна рецепта за печен боб. Уникален вкус, предлаган от основни зеленчуци и пикантни наденички, в добавка с бекон.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете лука, праза, пащърнака, моркова и чесъна и ги запържете.

  • Овкусете със сол, черен пипер, сладък червен пипер и няколко клонки мащерка.

  • Нарежете фенела на едри парчета и го запържете отделно.

  • Изсипете всички зеленчуци в тава. Добавете консервираните домати и боба Бондюел.

  • Нарежете наденичките на парчета, запържете ги заедно с нарязания на кубчета бекон, добавете 100 мл бяло вино и оставете да се готви за няколко минути, докато се редуцира.

  • Изсипете съдържанието от тигана към вече поставените в тавата зеленчуци и добавете пилешкия бульон. Поръсете пармезана върху цялата смеска.

  • Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 минути. За сервиране може да поръсите чинията с нарязани пресни листа салвия.

Рецепти, които може да ви интересуват

Запечен боб с фенел, бекон и наденички
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 400 г Бретона Bonduelle (Зрял фасул в доматен сос)

  • 400 г консервирани домати

  • 250 г пикантни наденички

  • 200 мл пилешки бульон

  • 100 г бекон

  • 100 г галета

  • 100 мл бяло вино

  • 1 глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • 1 фенел

  • 1 пащърнак

  • 1 морков

  • 1/2 праз

  • няколко стръкчета мащерка

  • градински чай

  • сладък червен пипер

  • олио

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете лука, праза, пащърнака, моркова и чесъна и ги запържете.

  • Стъпка 2

    Овкусете със сол, черен пипер, сладък червен пипер и няколко клонки мащерка.

  • Стъпка 3

    Нарежете фенела на едри парчета и го запържете отделно.

  • Стъпка 4

    Изсипете всички зеленчуци в тава. Добавете консервираните домати и боба Бондюел.

  • Стъпка 5

    Нарежете наденичките на парчета, запържете ги заедно с нарязания на кубчета бекон, добавете 100 мл бяло вино и оставете да се готви за няколко минути, докато се редуцира.

  • Стъпка 6

    Изсипете съдържанието от тигана към вече поставените в тавата зеленчуци и добавете пилешкия бульон. Поръсете пармезана върху цялата смеска.

  • Стъпка 7

    Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 минути. За сервиране може да поръсите чинията с нарязани пресни листа салвия.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.