Pinterest

Боб яхния с наденички

Превъзходно ястие, вкусно и хранително
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
2 консерви (800 г) зрял фасул Bonduelle

400 г наденички

2 чаши (500 г) зеленчуков бульон

1 морков

2 червени лука

1/2 чушка капия

1 корен целина

4 с.л. доматено пюре

3 с.л. слънчогледово олио

2 скилидки чесън

1 връзка магданоз

4 дафинови листа

3-4 коренчета мащерка

черни зърна пипер

сол
Съставки за 2човек/души
2 консерви (800 г) зрял фасул Bonduelle

400 г наденички

2 чаши (500 г) зеленчуков бульон

1 морков

2 червени лука

1/2 чушка капия

1 корен целина

4 с.л. доматено пюре

3 с.л. слънчогледово олио

2 скилидки чесън

1 връзка магданоз

4 дафинови листа

3-4 коренчета мащерка

черни зърна пипер

сол
  1. Стъпка 1
    Първо нарязахме на ситно червения лук и магданоза, чесъна на тънки резени, целината и капията на кубчета, а моркова рендосахме.
  2. Стъпка 2
    Навихме наденицата на шиш и я сложихме в тава, която пъхнахме в предварително загрята до 180° фурна до готовност.
  3. Стъпка 3
    Нагорещихме тиган с малко мазнина и добавихме едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставихме да къкрят, а след това прибавихме и зеленчуковия бульон.
  4. Стъпка 4
    След като зеленчуците се сварят, добавихме зрелия фасул, отцеден от излишното количество течност. Оставихме го да къкри 710 минути и прибавихме доматеното пюре, мащерка и дафинов лист. Овкусихме със сол и пипер и оствихме да се вари за още 10 минути.
  5. Стъпка 5
    Време да се насладим на резултата!