Боб яхния с наденички
Превъзходно ястие, вкусно и хранително
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
2 консерви (800 г) зрял фасул Bonduelle
400 г наденички
2 чаши (500 г) зеленчуков бульон
1 морков
2 червени лука
1/2 чушка капия
1 корен целина
4 с.л. доматено пюре
3 с.л. слънчогледово олио
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
4 дафинови листа
3-4 коренчета мащерка
черни зърна пипер
сол
400 г наденички
2 чаши (500 г) зеленчуков бульон
1 морков
2 червени лука
1/2 чушка капия
1 корен целина
4 с.л. доматено пюре
3 с.л. слънчогледово олио
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
4 дафинови листа
3-4 коренчета мащерка
черни зърна пипер
сол
Съставки за 2човек/души
2 консерви (800 г) зрял фасул Bonduelle
400 г наденички
2 чаши (500 г) зеленчуков бульон
1 морков
2 червени лука
1/2 чушка капия
1 корен целина
4 с.л. доматено пюре
3 с.л. слънчогледово олио
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
4 дафинови листа
3-4 коренчета мащерка
черни зърна пипер
сол
400 г наденички
2 чаши (500 г) зеленчуков бульон
1 морков
2 червени лука
1/2 чушка капия
1 корен целина
4 с.л. доматено пюре
3 с.л. слънчогледово олио
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
4 дафинови листа
3-4 коренчета мащерка
черни зърна пипер
сол
- Стъпка 1Първо нарязахме на ситно червения лук и магданоза, чесъна на тънки резени, целината и капията на кубчета, а моркова рендосахме.
- Стъпка 2Навихме наденицата на шиш и я сложихме в тава, която пъхнахме в предварително загрята до 180° фурна до готовност.
- Стъпка 3Нагорещихме тиган с малко мазнина и добавихме едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставихме да къкрят, а след това прибавихме и зеленчуковия бульон.
- Стъпка 4След като зеленчуците се сварят, добавихме зрелия фасул, отцеден от излишното количество течност. Оставихме го да къкри 710 минути и прибавихме доматеното пюре, мащерка и дафинов лист. Овкусихме със сол и пипер и оствихме да се вари за още 10 минути.
- Стъпка 5Време да се насладим на резултата!
Открийте също...