Пиле с боб и царевица в мексикански сос
Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили от Bonduelle представлява идеална основа за много мексикански ястия.
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
430 гр MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили, Bonduelle
500гр пилешки гърди
150 мл пилешки бульон
30 гр мариновани люти чушки
1 чушка
1 лук
1 домат
червен пипер
тортила чипс
мазнина
сол
черен пипер
500гр пилешки гърди
150 мл пилешки бульон
30 гр мариновани люти чушки
1 чушка
1 лук
1 домат
червен пипер
тортила чипс
мазнина
сол
черен пипер
Съставки за 2човек/души
430 гр MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили, Bonduelle
500гр пилешки гърди
150 мл пилешки бульон
30 гр мариновани люти чушки
1 чушка
1 лук
1 домат
червен пипер
тортила чипс
мазнина
сол
черен пипер
500гр пилешки гърди
150 мл пилешки бульон
30 гр мариновани люти чушки
1 чушка
1 лук
1 домат
червен пипер
тортила чипс
мазнина
сол
черен пипер
- Стъпка 1В тиган сотирайте предварително нарязаните зеленчуци (лук, чушка). Нарежете пилешките гърди на ивици и ги добавете при зеленчуците в тигана.
- Стъпка 2Съставките в тигана се овкусяват с червен пипер, сол и черен пипер и се добавят нарязани мариновани люти чушки. Допълва се с предварително нарязаните домати, микса от боб и царевица и при нужда се добавя пилешкия бульон, за да се получи повече сос.
- Стъпка 3Може да се сервира както така, така и заедно с тортила чипс.
Открийте също...