Pinterest

Пиле с боб и царевица в мексикански сос

Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили от Bonduelle представлява идеална основа за много мексикански ястия.
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
430 гр MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили, Bonduelle

500гр пилешки гърди

150 мл пилешки бульон

30 гр мариновани люти чушки

1 чушка

1 лук

1 домат

червен пипер

тортила чипс

мазнина

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
430 гр MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили, Bonduelle

500гр пилешки гърди

150 мл пилешки бульон

30 гр мариновани люти чушки

1 чушка

1 лук

1 домат

червен пипер

тортила чипс

мазнина

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В тиган сотирайте предварително нарязаните зеленчуци (лук, чушка). Нарежете пилешките гърди на ивици и ги добавете при зеленчуците в тигана.
  2. Стъпка 2
    Съставките в тигана се овкусяват с червен пипер, сол и черен пипер и се добавят нарязани мариновани люти чушки. Допълва се с предварително нарязаните домати, микса от боб и царевица и при нужда се добавя пилешкия бульон, за да се получи повече сос.
  3. Стъпка 3
    Може да се сервира както така, така и заедно с тортила чипс.