Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Печен боб с бекон

Рецепта, която ще събере цялото семейство на масата. Бързо и вкусно предлагаме нов начин за приготвяне на боб от консерва, заедно с бекон, в ароматен и вкусен сос, обвити в хрупкава коричка.

Стъпки на приготвяне

  • Сложете бекона в тиган с маслиново масло и го гответе, докато покафенее. Веднага след това прехвърлете бекона в тава.

  • Нарежете на ситно двете глави лук и ги запържете заедно с наситнения чесън, пушения червен пипер и мащерката. Залейте тази композиция с бялото вино и оставете на огъня още 5 минути. След като сосът е готов, го изсипете върху бекона в тавата.

  • В тавата добавете и белия боб Bonduelle.

  • В отделна купа смесете галетата, пармезана със сол, черен пипер и чесън на прах и тази комбинация поръсете върху сместа в тавата. Сложете тавата във фурната за 15 минути при температура 180-200 градуса. След това може да се сервирате.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печен боб с бекон
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 800 г зрял боб Bonduelle

  • 150 г бекон

  • 150 мл бяло вино

  • 75 г пармезан

  • 4-5 супени лъжици галета

  • 2 глави червен лук

  • 2 скилидки чесън

  • маслиново масло

  • пушен червен пипер

  • чесън на прах

  • мащерка

  • сол

  • черен пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сложете бекона в тиган с маслиново масло и го гответе, докато покафенее. Веднага след това прехвърлете бекона в тава.

  • Стъпка 2

    Нарежете на ситно двете глави лук и ги запържете заедно с наситнения чесън, пушения червен пипер и мащерката. Залейте тази композиция с бялото вино и оставете на огъня още 5 минути. След като сосът е готов, го изсипете върху бекона в тавата.

  • Стъпка 3

    В тавата добавете и белия боб Bonduelle.

  • Стъпка 4

    В отделна купа смесете галетата, пармезана със сол, черен пипер и чесън на прах и тази комбинация поръсете върху сместа в тавата. Сложете тавата във фурната за 15 минути при температура 180-200 градуса. След това може да се сервирате.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.