

Здравословно хранене
Често избираме да сервираме пържени картофи, картофено пюре, макаронени изделия или ориз, забравяйки, че зеленчуците са не само полезни и вкусни, но и могат да се сготвят много по-бързо и лесно, отколкото си мислите.
Така че, защо не обогатим цвета и вкуса на менюто си със зеленчуци?
Зеленчуците могат да се готвят на пара, на скара или да се пекат. Ето и някои съвети, с които да извлечете максимална полза от тях:
Задушени зеленчуци:
- Готвенето на пара е най-лесният и здравословен начин за приготвяне на храна, не само на зеленчуците.
- Хората често допускат грешката да ги преварят, като след това добавят за подправки масла или сосове, но задушени, зеленчуците запазват хранителните си вещества когато са приготвени и сервирани полусурови без каквато и да е добавена сол.
- Печени зеленчуци: почти всички вегетариански продукти се пекат, просто трябва да внимавате да не ги изгорите. Няколко минути ще ви стигнат, за да приготвите вкусна гарнитура.
- Зеленчуци на скара: чушки, патладжани, гъби, лук, домати, тиквички – всички те са вкусни и няма да е необходимо да се пекат на скарата дълго време.
Независимо от начина на приготвяне, който ще изберете - на пара, печени или на грил, от зеленчуците можете определено да направите страхотна гарнитура и неотменима част от семейното си меню!