Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене


Рецепти, които може да ви интересуват

Патица по пекински
Патица по пекински

Патицата по пекински – това е най-известното ястие от китайската кухня, сервирана не само в ресторантите в Пекин, но и по цял свят.

4 човека над 45 минути Трудно
Ориз за суши
Ориз за суши

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито.

4 човека над 45 минути Умерено
Рулца от патладжани
Рулца от патладжани

Рулцата от патладжани имат богат вкус, който се постига главно от чесъна и орехите.

2 човека над 45 минути Лесно
Аджапсандали с патладжани
Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.

6 човека над 45 минути Лесно
Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description