Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене


Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка
Пролетен киш с гъби, броколи и шунка

Перфектният избор за съботен брънч

8 човека 30-45 минути Лесно
Говеждо филе върху спаначено канапе
Говеждо филе върху спаначено канапе

Вкусна рецепта с много желязо и витамини!

1 човек 30-45 минути Трудно
Пиле с боб и царевица в мексикански сос
Пиле с боб и царевица в мексикански сос

Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с

2 човека 30-45 минути Умерено
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки

Сладка царевица и люти подправки - много вкусни заедно.

4 човека 30-45 минути Умерено
Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.