Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене


Рецепти, които може да ви интересуват

Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул
Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул

Здравословна и вкусна комбинация от зелен и жълт фасул със сьомга и песто сос! Идеално ястие за лека вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Кейк със зеленчуци
Кейк със зеленчуци

Вегетариански кейк със зеленчуци и сирене

10 човека над 45 минути Умерено
Имамбаялдъ - турска кухня
Имамбаялдъ - турска кухня

Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.

4 човека над 45 минути Умерено
Салата с авокадо и Мексико Микс
Салата с авокадо и Мексико Микс

Една от най-добрите салати за лятото

4 човека 15-30 минути Лесно
Вино на вечеря – как да го сервираме?

Поставете чашите от дясната страна над основната чиния – ние обикновено ги хващаме с дясната си ръка. Започвайки от дясната страна, поставете чаша за бяло вино отвън, след което чаша за червено вино. Поставете чашата за вода малко встрани – трябва да е леснодостъпна по време на партито, но само когато се сервира кафе или чай. Правилно подбраните чаши, освен естетическа функция, позволяват да се оцени цвета, вкуса и аромата на виното. Чашите за вино трябва да са прозрачни, направени от гладко, тънко стъкло. Само по този начин можем да видим съдържанието им. Формата на чашата играе съществена роля, когато става дума за дегустация на вино. Проучвания показват, че едно и също вино, сервирано в различни чаши, има различен вкус и не можем да разберем, че това е едно и също питие. Най-универсалната форма на чаша е разширяващата се надолу във формата на яйце. Начинът, по който държим чашата докато пием е също толкова важен. Чашата трябва да се държи в долната ѝ част, за да се избегне загряването на напитката и да не оставяме мръсотии по повърхността ѝ. Вино на вечеря – как да го сервираме?

Използвайте тези правила правилно, опитайте ги и вижте колко много ще спечели масата ви.

Насладете се на партито си и открийте повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description