Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат


Рецепти, които може да ви интересуват

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Пилешки хапки с хавайски вкус
Пилешки хапки с хавайски вкус

Страхотна комбинация от пилешко и ананас

4 човека 15-30 минути Лесно
Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук.

3 човека 30-45 минути Лесно
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат