Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с телешки филета и зрял боб
Салата с телешки филета и зрял боб

Чудесно ястие за лятото

2 човека 15-30 минути Трудно
Пилешки хапки с хавайски вкус
Пилешки хапки с хавайски вкус

Страхотна комбинация от пилешко и ананас

4 човека 15-30 минути Лесно
Желязница – Спаначен пай
Желязница – Спаначен пай

Спаначен сръбски пай с неузрели сирена.

12 човека над 45 минути Лесно
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици

Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

6 човека 30-45 минути Лесно
Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description