Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат


Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко филе със сос от сирена и зеленчуци по селски
Пилешко филе със сос от сирена и зеленчуци по селски

Зеленчуков микс Rustic е подходящ избор за вечеря, когато цялото семейство се събира около масата. Сосът от

2 човека 15-30 минути Умерено
Имамбаялдъ - турска кухня
Имамбаялдъ - турска кухня

Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.

4 човека над 45 минути Умерено
Крем супа от грах с крокети от прошуто
Крем супа от грах с крокети от прошуто

Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство

2 човека 30-45 минути Трудно
Огретен от карфиол с гриловано свинско
Огретен от карфиол с гриловано свинско

Лесна и вкусна рецепта

2 човека 30-45 минути Лесно
Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Традиционното готвене във вода има едно голямо предимство и то е, че е много по-лесно за изпълнение от задушаването. Приготвянето на храни чрез варене означава загряване на храната във вряща вода при температура 90-100ºC. За процеса е нужна тенджера с вода и капак. По време на варенето протеините и скорбялата се обработват и подготвят за усвояване от храносмилателната система на човека. Също така, по време на процеса минералите и витамините преминават от продукти в бульон. Следователно, той може да се използва за други неща, като например, супи или сосове, поради високото съдържание на ценни хранителни вещества.

Друг вариант на готвене е задушаването. Този процес включва загряването на хранителни продукти на пара при около 120 ° С. Готвенето на пара може да се извърши в специален съд или в обикновена тенджера с дебело дъно, снабдена с кош, за да го поставите в тенджерата. Зеленчуците, обработвани с гореща пара се готвят малко по-бързо, отколкото по време на традиционното варене. Това води до много по-малка загуба на хранителни вещества в преработените продукти, отколкото по време на готвене във вода. В допълнение, задушените продукти запазват своя естествен вкус, твърдост, вкус и цвят.

Варене или задушаване. Как да готвим зеленчуци?

Опитайте и двата начина и сами решете кой е по-вкусният

Забавлявайте се и творете с:

Тайни на готвенето и задушаването

Грах на пара:значение и резултат

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.