Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тайни на готвенето и задушаването

Традиционно готвене

Готвенето включва загряване на хранителните продукти във вряща вода при 90-100ºC. Този процес води до омекване на тъканите и в разтваряне на хранителните вещества в обработения продукт. Смята се, че традиционното готвене причинява загуба на 40% от витамините и минерали, а когато става въпрос за витамин C, загубите могат да бъдат до 70% от неговото съдържание в продукта. За да се запази загубата на хранителната стойност, колкото се може по-ниска, продуктите трябва да се поставят директно във вряща вода. Важно е също така, че времето за готвене трябва да бъде възможно най-кратко. Ето защо, водата се докарва до кипене и процеса на готвене става под капак. Тайни на готвенето и задушаването

Задушаване

Задушаването е един от най-простите и здравословни методи за приготвяне на храната. Този процес се състои в подлагане на храната на пара. Продуктите не трябва да се потапят във вода. Те запазват голяма част от естествения си вкус, твърдост и цвят, и това, което е най-важното  е, че всичко това става без загуба на ценни хранителни вещества. Ястия, приготвени по този начин не изискват прекомерно овкусяване. Със задушената храна може напълно да се откажем от употребата на сол. Ястията, приготвени по този начин, имат по-малко калории и са лесно смилаеми. Друго предимство на готвенето на пара е и пестенето на енергия и време, защото то не се нуждае от такъв надзор, както при традиционното  готвене. Този метод не изисква специална техника, и това е още едно предимство. Обикновен съд с дебело дъно и кошница е напълно достатъчно. Тайни на готвенето и задушаването


Рецепти, които може да ви интересуват

Дип с чили царевица и сирене
Дип с чили царевица и сирене

Перфектното хапване за моментите, когато гледате любимия си сериал на дивана

4 човека 15-30 минути Лесно
Салата с трицветна паста с яйца, царевица и маслини
Салата с трицветна паста с яйца, царевица и маслини

Любителите на пастата ще се влюбят в тази рецепта. Вкусна и лесна за приготвяне, трицветната паста салата може да бъде идеална за офис обяд или за бърза вечеря на любимите ви хора.

1 човек 15-30 минути Лесно
Ориз пилаф със стафиди
Ориз пилаф със стафиди

Оризът пилаф със стафиди е традиционно арменско коледно и великденско ястие.

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата с картофи, бекон и грах
Салата с картофи, бекон и грах

Вкусна и лесна салата за лека вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Тайни на готвенето и задушаването

Традиционно готвене

Готвенето включва загряване на хранителните продукти във вряща вода при 90-100ºC. Този процес води до омекване на тъканите и в разтваряне на хранителните вещества в обработения продукт. Смята се, че традиционното готвене причинява загуба на 40% от витамините и минерали, а когато става въпрос за витамин C, загубите могат да бъдат до 70% от неговото съдържание в продукта. За да се запази загубата на хранителната стойност, колкото се може по-ниска, продуктите трябва да се поставят директно във вряща вода. Важно е също така, че времето за готвене трябва да бъде възможно най-кратко. Ето защо, водата се докарва до кипене и процеса на готвене става под капак. Тайни на готвенето и задушаването

Задушаване

Задушаването е един от най-простите и здравословни методи за приготвяне на храната. Този процес се състои в подлагане на храната на пара. Продуктите не трябва да се потапят във вода. Те запазват голяма част от естествения си вкус, твърдост и цвят, и това, което е най-важното  е, че всичко това става без загуба на ценни хранителни вещества. Ястия, приготвени по този начин не изискват прекомерно овкусяване. Със задушената храна може напълно да се откажем от употребата на сол. Ястията, приготвени по този начин, имат по-малко калории и са лесно смилаеми. Друго предимство на готвенето на пара е и пестенето на енергия и време, защото то не се нуждае от такъв надзор, както при традиционното  готвене. Този метод не изисква специална техника, и това е още едно предимство. Обикновен съд с дебело дъно и кошница е напълно достатъчно. Тайни на готвенето и задушаването

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.