Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Грах на пара: значение и резултат

Готвенето на грах зависи много от резултата, който искате да постигнете. За да сте сигурни, че използвате грах, който ви дава възможност да изберете от най-широк спектър от възможности, изберете грах, който не е предварително приготвен по никакъв начин. Замразеният грах на Bonduelle е едно от най-добрите решения, които предлага пазарът днес. За да опишем точно ястията, които можете да получите, когато приготвяте грах на пара, ще ги разделим на две категории според времето за задушаване. Трябва да помните обаче, че пресният, млад грах е по-сладък (и затова изисква по-малко време за готвене), докато зрелият грах е много по-твърд.

Сладък и хрупкав

Грахът съдържа много захар; колкото по-пресен е, толкова повече се усеща съдържанието на захар. За да се запази това, трябва да го готвите възможно най-леко. Поставете го в тенджера за готвене на пара точно над тавичката за вода и го оставете да се готви около 8 до 10 минути. Това варира според размера на граха и неговата възраст. Сладкият грах трябва да е малко хрупкав и е подходящ за пресни салати с лек дресинг. Освен това прясно смленият черен пипер, поръсен върху него веднага след като е махнат от съда, добавя точната доза ексцентричност.

Мек, с дълбоко усещане

Грахът соте е страхотна идея, но можете да получите подобен резултат, като задушавате граха около 15 минути. Ако той все още е сипкав, оставете го още три до пет минути, за да се сготви. Когато е готов, добавете една супена лъжица гъста сметана и леко разбъркайте. Тайната на тази алтернатива на традиционното соте е да не се добавя прекалено много мазнина, тъй като нишестето в граха ще свърши тази работа.


Рецепти, които може да ви интересуват

Бурито

Бурито

Рецепта за бурито – обичано от почитателите на мексиканската кухня, ястие за показ.

12 човека над 45 минути Умерено
Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

3 човека 30-45 минути Умерено
Зелен фасул с копър

Зелен фасул с копър

Топъл зелен фасул с чесън и много копър! Лесен за приготвяне и за наслаждаване.

2 човека 15-30 минути Лесно
Египетска супа с месо Fatta

Египетска супа с месо Fatta

Рецепта на традиционната супа с месо на коптските християни живеещи в Египет.

4 човека над 45 минути Трудно
Грах на пара: значение и резултат

Готвенето на грах зависи много от резултата, който искате да постигнете. За да сте сигурни, че използвате грах, който ви дава възможност да изберете от най-широк спектър от възможности, изберете грах, който не е предварително приготвен по никакъв начин. Замразеният грах на Bonduelle е едно от най-добрите решения, които предлага пазарът днес. За да опишем точно ястията, които можете да получите, когато приготвяте грах на пара, ще ги разделим на две категории според времето за задушаване. Трябва да помните обаче, че пресният, млад грах е по-сладък (и затова изисква по-малко време за готвене), докато зрелият грах е много по-твърд.

Сладък и хрупкав

Грахът съдържа много захар; колкото по-пресен е, толкова повече се усеща съдържанието на захар. За да се запази това, трябва да го готвите възможно най-леко. Поставете го в тенджера за готвене на пара точно над тавичката за вода и го оставете да се готви около 8 до 10 минути. Това варира според размера на граха и неговата възраст. Сладкият грах трябва да е малко хрупкав и е подходящ за пресни салати с лек дресинг. Освен това прясно смленият черен пипер, поръсен върху него веднага след като е махнат от съда, добавя точната доза ексцентричност.

Мек, с дълбоко усещане

Грахът соте е страхотна идея, но можете да получите подобен резултат, като задушавате граха около 15 минути. Ако той все още е сипкав, оставете го още три до пет минути, за да се сготви. Когато е готов, добавете една супена лъжица гъста сметана и леко разбъркайте. Тайната на тази алтернатива на традиционното соте е да не се добавя прекалено много мазнина, тъй като нишестето в граха ще свърши тази работа.