![](https://d3d173w0vohr0k.cloudfront.net/bg-bg/articles/3b43a155b6012237eaa8eb15054b4739/de48bc792b583f8e7f65d181eaaaf82e.jpg)
![](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/prod-bonduelle/bg-bg/articles/3b43a155b6012237eaa8eb15054b4739/c5af4dc00d02f6433806912d754c49f8.jpg)
100г Танжело – 42 ккал
Плодът танжело съдържа калий, фосфор, магнезий, бета-каротин, фолиева киселина и витамини A и C.
Мандарина
Танжело, още познат като мандарина, е цитрусов плод, кръстоска между грейпфрут и мандаринов портокал. Има лесно белеща се кожа и освежаващ, остър вкус. Когато купувате този вид мандарина, трябва да я изберете с равномерно оцветяване. Чудесно е да я хапвате самостоятелно или в допълнение към десерти и салати. Съхранението на този цитрусов плод е много лесно и дълготрайно. Сокът от мандарина танжело е изтънчен, сладък и освежаващ. Осигурява на тялото разнообразие от витамини и минерали.
Не е само за хапване
Този така екзотичен, цитрусов плод, особено неговата обвивка, много често се използва в производството на козметика. Самото растение може да служи като интересен орнамент.