100г Танжело – 42 ккал

Плодът танжело съдържа калий, фосфор, магнезий, бета-каротин, фолиева киселина и витамини A и C.

  Мандарина

Танжело, още познат като мандарина, е цитрусов плод, кръстоска между грейпфрут и мандаринов портокал. Има лесно белеща се кожа и освежаващ, остър вкус. Когато купувате този вид мандарина, трябва да я изберете с равномерно оцветяване. Чудесно е да я хапвате самостоятелно или в допълнение към десерти и салати. Съхранението на този цитрусов плод е много лесно и дълготрайно. Сокът от мандарина танжело е изтънчен, сладък и освежаващ. Осигурява на тялото разнообразие от витамини и минерали.

Не е само за хапване

Този така екзотичен, цитрусов плод, особено неговата обвивка, много често се използва в производството на козметика. Самото растение може да служи като интересен орнамент.