Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Колко калории съдържат супите, чорбите и крем супите?

Защо супите и чорбите са полезни?

Що се отнася до супите, има безброй рецепти за супи и те могат да се комбинират в безкрайни комбинации. Супите почти винаги са смес от варени зеленчуци, които понякога се допълват с растителни или животински протеини, като бобови култури, зърнени храни, месо или дори яйца, и се подправят с най-различни подправки. Но внимавайте! Не комбинирайте няколко вида протеини едновременно.

Супите са не само вкусни, но и нискокалорични (благодарение на голямото количество вода в състава им). Въпреки това те съдържат и много въглехидрати, фибри, калий, желязо, магнезий и витамини от група В, витамин Е и бета-каротин.

Колко калории съдържат супите и чорбите?

Тук ще намерите пълна таблица с хранителните стойности на супите и кремовете и ще научите всичко за тях. Освен това тук можете да откриете още много съвети за приготвянето и съхранението на супи. Супата е едно от основните ястия в нашата диета, съдържа много хранителни вещества и може да бъде богата на мазнини, протеини и въглехидрати. Тази таблица за натурални супи е идеална за ориентиране в опитите ви да разберете колко и какви количества консумирате всеки ден. Стойностите трябва да се четат заедно, за да се получи възможно най-реалистична представа, и затова препоръчваме да се чете като част от седмична диета с натурални супи и чорби.

Хранителни стойности за супи и чорби

Продукт

Количество

Енергийна стойност (kcal)

Протеини (г)

Липиди (г)

Въглехидрати

 (г)

Студен борш от цвекло

100 мл

36

0,5

2,0

4,2

Гъбен бульон

100 мл

3

0,5

0,1

0,0

Чорба с ориз и месо

100 мл

34

0,7

1,1

5,2

Шкембе супа

100 мл

84

16,0

2,2

0,0

Картофена чорби с люспи

100 мл

54

1,3

1,2

9,5

Картофена супа с грис

100 мл

39

1,4

1,1

6,6

Картофена чорба с макарони

100 мл

48

1,3

1,0

8,4

Зеленчукова чорба с боб

100 мл

46

1,6

2,1

5,2

Ечемичена супа

100 мл

124

2,2

3,1

23,5

Чорба от домашна птица

100 мл

90

17

2,5

10

Чорба от грах

100 мл

66

3,4

2,2

1,4

Рибена супа

100 мл

80

9

1,6

6,7

Телешка чорба

100 мл

8

4,4

4,3

7

Лятна чорба

100 мл

49

1,1

2,1

6,4

Кисела зелева чорба с картофи

100 г

32

0,6

2,1

2,7

Прясна зелева супа

100 г

31

0,9

2,1

3,1

Прясна зелева супа с картофи

100 г

38

1,0

3,8

2,1

Супа от грюер с месо

100 мл

75

3,1

4,5

5,5

Кисела руска чорба

100 г

34

0,6

2,8

1,5

Руска рибена чорба от саламура

100 мл

25

2,4

1,2

1,2

Сибирска чорба

100 мл

48

1,9

1,5

6,8

Зеленчуков бульон с мариновано зеле - руска супа

100 мл

106

3,6

7,0

7,1

Супа от краставици

100 мл

42

1,4

2,0

5,0

Лучена супа

100 мл

44

1,4

2,7

4,0

Гъбена супа

100 мл

26

1,3

1,8

1,3

Супа от карфиол

100 мл

28

1,6

0,5

4,9

Бобена супа

100 мл

62

4,0

1,8

10,0

Испанска боб чорба

100 мл

43

2,2

0,6

8,9

Лимонова супа

100 мл

58

1,4

2,2

8,7

Зеленчукова супа

100 мл

43

1,7

1,8

6,2

Супа от грах

100 мл

66

4,4

2,4

8,9

Супа от зелен грах

100 мл

56

3,2

1,2

11,2

Ябълкова супа

100 мл

42

0,1

0,1

11,8

Супа от ориз

100 мл

48

1,4

1,3

7,7

Ечемичена супа с гъби

100 мл

43

1,6

1,2

6,4

Супа от праз с макарони

100 мл

39

1,4

1,1

6,6

Доматена супа

100 мл

28

1,3

1,8

1,9

Доматена супа с макарони

100 мл

35

1,5

1,8

3,3

Доматена супа с ориз

100 мл

37

1,5

1,8

3,9

Украинска супа от червено цвекло

100 мл

49

1,1

2,2

6,7

Спаначена супа с картофи

100 мл

40

2,2

0,9

6,6

Супа от градински чай

100 мл

40

1,6

2,5

2,9

Супа от целина

100 мл

37

1,6

1,8

4,5

Студена супа с борш

100 мл

52

2,1

1,7

6,3

Студена супа с кисело мляко

100 мл

47

3,1

1,9

4,3

Супа, чорба и крем супа - хранително съдържание

Съдържанието на вода в супите ги прави успешни за хидратацията, което ги прави много важна и незаменима част от диетата. Супите са лесни за храносмилане, тъй като варенето прави фибрите по-малко дразнещи.

Варенето също така води до разграждане на повече фибри в сравнение с консумирането на сурова храна. Този процес прави повече хранителни вещества достъпни за усвояване. Става дума за ликопен в доматите (червеният пигмент), бета- каротин в морковите (жълто-оранжевият пигмент) и много други. Не бива обаче да изключвате продуктите в суров вид, дори ако в крайна сметка количеството на усвоените хранителни вещества е намалено, вътрешната стойност на продуктите е много по-висока.

Малко неща могат да сгреят тялото ни така добре, както вкусна супа или бульон. За да бъдат тези храни здравословни, избягвайте супи, приготвени от брашно или пържени съставки. Освен всичко друго си струва да добавяте в супите си загряващи и противовъзпалителни подправки като чили, джинджифил, кардамон, индийско орехче, куркума и черен пипер. Те не променят чувствително количеството калории в супата, но й придават балансиращо качество за храносмилателната система и допринасят за дневния прием на основни хранителни вещества.

Как да съхраняваме супата правилно?

След като бъде приготвена, супата не трябва да престоява на стайна температура повече от 2 часа (1 час в особено горещи дни). След това трябва да го поставите в хладилника или фризера - в противен случай може да се размножат вредни бактерии. Ако супата трябва да се замрази, първо трябва да се охлади в хладилника - така ще се запазят максимално хранителните и качества. Остатъците след хранене трябва да се поставят в нов, чист съд - не ги дръжте в тенджерата, в която е приготвена супата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Шишчета с гъби и наденица
Шишчета с гъби и наденица

Идеална рецепта за летен пикник сред природата.

3 човека 30-45 минути Умерено
Салата Уолдорф-Астория
Салата Уолдорф-Астория

Рецепта за салатата Уолдорф-Астория, създадена от шефа на кухнята на нюйоркския хотел с това име.

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата Средиземноморски Микс
Салата Средиземноморски Микс

Чудесна салата за лятото.

4 човека 15-30 минути Лесно
Скариди със зеленчуци
Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Колко калории съдържат супите, чорбите и крем супите?

Защо супите и чорбите са полезни?

Що се отнася до супите, има безброй рецепти за супи и те могат да се комбинират в безкрайни комбинации. Супите почти винаги са смес от варени зеленчуци, които понякога се допълват с растителни или животински протеини, като бобови култури, зърнени храни, месо или дори яйца, и се подправят с най-различни подправки. Но внимавайте! Не комбинирайте няколко вида протеини едновременно.

Супите са не само вкусни, но и нискокалорични (благодарение на голямото количество вода в състава им). Въпреки това те съдържат и много въглехидрати, фибри, калий, желязо, магнезий и витамини от група В, витамин Е и бета-каротин.

Колко калории съдържат супите и чорбите?

Тук ще намерите пълна таблица с хранителните стойности на супите и кремовете и ще научите всичко за тях. Освен това тук можете да откриете още много съвети за приготвянето и съхранението на супи. Супата е едно от основните ястия в нашата диета, съдържа много хранителни вещества и може да бъде богата на мазнини, протеини и въглехидрати. Тази таблица за натурални супи е идеална за ориентиране в опитите ви да разберете колко и какви количества консумирате всеки ден. Стойностите трябва да се четат заедно, за да се получи възможно най-реалистична представа, и затова препоръчваме да се чете като част от седмична диета с натурални супи и чорби.

Хранителни стойности за супи и чорби

Продукт

Количество

Енергийна стойност (kcal)

Протеини (г)

Липиди (г)

Въглехидрати

 (г)

Студен борш от цвекло

100 мл

36

0,5

2,0

4,2

Гъбен бульон

100 мл

3

0,5

0,1

0,0

Чорба с ориз и месо

100 мл

34

0,7

1,1

5,2

Шкембе супа

100 мл

84

16,0

2,2

0,0

Картофена чорби с люспи

100 мл

54

1,3

1,2

9,5

Картофена супа с грис

100 мл

39

1,4

1,1

6,6

Картофена чорба с макарони

100 мл

48

1,3

1,0

8,4

Зеленчукова чорба с боб

100 мл

46

1,6

2,1

5,2

Ечемичена супа

100 мл

124

2,2

3,1

23,5

Чорба от домашна птица

100 мл

90

17

2,5

10

Чорба от грах

100 мл

66

3,4

2,2

1,4

Рибена супа

100 мл

80

9

1,6

6,7

Телешка чорба

100 мл

8

4,4

4,3

7

Лятна чорба

100 мл

49

1,1

2,1

6,4

Кисела зелева чорба с картофи

100 г

32

0,6

2,1

2,7

Прясна зелева супа

100 г

31

0,9

2,1

3,1

Прясна зелева супа с картофи

100 г

38

1,0

3,8

2,1

Супа от грюер с месо

100 мл

75

3,1

4,5

5,5

Кисела руска чорба

100 г

34

0,6

2,8

1,5

Руска рибена чорба от саламура

100 мл

25

2,4

1,2

1,2

Сибирска чорба

100 мл

48

1,9

1,5

6,8

Зеленчуков бульон с мариновано зеле - руска супа

100 мл

106

3,6

7,0

7,1

Супа от краставици

100 мл

42

1,4

2,0

5,0

Лучена супа

100 мл

44

1,4

2,7

4,0

Гъбена супа

100 мл

26

1,3

1,8

1,3

Супа от карфиол

100 мл

28

1,6

0,5

4,9

Бобена супа

100 мл

62

4,0

1,8

10,0

Испанска боб чорба

100 мл

43

2,2

0,6

8,9

Лимонова супа

100 мл

58

1,4

2,2

8,7

Зеленчукова супа

100 мл

43

1,7

1,8

6,2

Супа от грах

100 мл

66

4,4

2,4

8,9

Супа от зелен грах

100 мл

56

3,2

1,2

11,2

Ябълкова супа

100 мл

42

0,1

0,1

11,8

Супа от ориз

100 мл

48

1,4

1,3

7,7

Ечемичена супа с гъби

100 мл

43

1,6

1,2

6,4

Супа от праз с макарони

100 мл

39

1,4

1,1

6,6

Доматена супа

100 мл

28

1,3

1,8

1,9

Доматена супа с макарони

100 мл

35

1,5

1,8

3,3

Доматена супа с ориз

100 мл

37

1,5

1,8

3,9

Украинска супа от червено цвекло

100 мл

49

1,1

2,2

6,7

Спаначена супа с картофи

100 мл

40

2,2

0,9

6,6

Супа от градински чай

100 мл

40

1,6

2,5

2,9

Супа от целина

100 мл

37

1,6

1,8

4,5

Студена супа с борш

100 мл

52

2,1

1,7

6,3

Студена супа с кисело мляко

100 мл

47

3,1

1,9

4,3

Супа, чорба и крем супа - хранително съдържание

Съдържанието на вода в супите ги прави успешни за хидратацията, което ги прави много важна и незаменима част от диетата. Супите са лесни за храносмилане, тъй като варенето прави фибрите по-малко дразнещи.

Варенето също така води до разграждане на повече фибри в сравнение с консумирането на сурова храна. Този процес прави повече хранителни вещества достъпни за усвояване. Става дума за ликопен в доматите (червеният пигмент), бета- каротин в морковите (жълто-оранжевият пигмент) и много други. Не бива обаче да изключвате продуктите в суров вид, дори ако в крайна сметка количеството на усвоените хранителни вещества е намалено, вътрешната стойност на продуктите е много по-висока.

Малко неща могат да сгреят тялото ни така добре, както вкусна супа или бульон. За да бъдат тези храни здравословни, избягвайте супи, приготвени от брашно или пържени съставки. Освен всичко друго си струва да добавяте в супите си загряващи и противовъзпалителни подправки като чили, джинджифил, кардамон, индийско орехче, куркума и черен пипер. Те не променят чувствително количеството калории в супата, но й придават балансиращо качество за храносмилателната система и допринасят за дневния прием на основни хранителни вещества.

Как да съхраняваме супата правилно?

След като бъде приготвена, супата не трябва да престоява на стайна температура повече от 2 часа (1 час в особено горещи дни). След това трябва да го поставите в хладилника или фризера - в противен случай може да се размножат вредни бактерии. Ако супата трябва да се замрази, първо трябва да се охлади в хладилника - така ще се запазят максимално хранителните и качества. Остатъците след хранене трябва да се поставят в нов, чист съд - не ги дръжте в тенджерата, в която е приготвена супата.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.