Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Сол в ежедневната диета – здравословно или не?

Солта е основният източник на натриеви йони, които играят основна роля в много процеси в нашето тяло. Те имат отношение към стабилното кръвно налягане, регулират нивото на водата и са от съществено значение за безпроблемната работа на нервната система. Поемането на сол е жизненоважно за нашето здраве. И така, защо е лошата репутация на солта?

Изследвания показват, че стандартният прием на сол обикновено значително се надвишава. Злоупотребата със сол може да причини много вреди и да има лоши последствия за вашето здраве. Излишъкът на сол може да причини хипертония и така да повиши риска от коронарна болест на сърцето. Предозирането със сол допринася за задържането на течности в тялото и може да причини подуване на краката и чувство за тежест. Освен това се нарушава белтъчната обмяна.

Намаляването на приема на сол има положително въздействие върху вашето здраве и благосъстояние. И така, как можете да избегнете „капаните на солта”? Първо, трябва постепенно да намалите количеството сол, което използвате в храната си. Освен това трябва да намалите консумацията на полуготови храни, които се приготвят в микровълнова или на фурна и консервираните продукти. Можете и да използвате различни заместители на солта в ежедневната си диета. Най-популярни са пресните и сушени подправки, като розмарин, босилек, риган и мащерка.

Сол в ежедневната диета – здравословно или не?

Използвайте солта внимателно, пазете своето здраве.

Научете повече на:

Хранителни пирамиди

За здравето – подправките в кухнята

Пресни салати от Bonduelle: Как да ги направим правилно


Рецепти, които може да ви интересуват

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Шишчета от гъби с босилек
Шишчета от гъби с босилек

Необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

3 човека 30-45 минути Умерено
Пилешка яхния „Burgundi” с гъби
Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

3 човека 30-45 минути Умерено
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи

Много специална салата заради пикантния вкус на царевица с люти чушки Bonduelle и синьо сирене

4 човека под 15 минути Лесно
Сол в ежедневната диета – здравословно или не?

Солта е основният източник на натриеви йони, които играят основна роля в много процеси в нашето тяло. Те имат отношение към стабилното кръвно налягане, регулират нивото на водата и са от съществено значение за безпроблемната работа на нервната система. Поемането на сол е жизненоважно за нашето здраве. И така, защо е лошата репутация на солта?

Изследвания показват, че стандартният прием на сол обикновено значително се надвишава. Злоупотребата със сол може да причини много вреди и да има лоши последствия за вашето здраве. Излишъкът на сол може да причини хипертония и така да повиши риска от коронарна болест на сърцето. Предозирането със сол допринася за задържането на течности в тялото и може да причини подуване на краката и чувство за тежест. Освен това се нарушава белтъчната обмяна.

Намаляването на приема на сол има положително въздействие върху вашето здраве и благосъстояние. И така, как можете да избегнете „капаните на солта”? Първо, трябва постепенно да намалите количеството сол, което използвате в храната си. Освен това трябва да намалите консумацията на полуготови храни, които се приготвят в микровълнова или на фурна и консервираните продукти. Можете и да използвате различни заместители на солта в ежедневната си диета. Най-популярни са пресните и сушени подправки, като розмарин, босилек, риган и мащерка.

Сол в ежедневната диета – здравословно или не?

Използвайте солта внимателно, пазете своето здраве.

Научете повече на:

Хранителни пирамиди

За здравето – подправките в кухнята

Пресни салати от Bonduelle: Как да ги направим правилно

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.