Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пресни салати от Bonduelle: Как да ги направим правилно

Въпреки че може да изглеждат лесни на пръв поглед, пресните салати изискват от вас определена способност да намерите правилния баланс между свежестта и изпълващия ефект.

В този случай Bonduelle е разработил специален подход, който може да ви помогне по-добре да се справите с този процес.

  • Правило №1: Текстурата понякога е по-важна от вкуса

Можете да добавите консервирани зеленчуци към прясна салата, в скучай че текстурите си отиват. Ако не си отиват, разликите във вкуса ще станат прекалено очевидни, като по този начин се разваля цялото ястие. За предпочитане е да има по-малко съставки в чинията, които се смесват добре, отколкото сложна и еклектична смесица.

  • Правило №2: Мислете нестандартно

Зеленчуците от различни страни или географски региони често се смятат за неразумна комбинация. Тази тенденция обаче може да се промени от боба и морковите. Сладките картофи също са добро допълнение, когато се приготвят с домати и млади моркови.

  • Правило №3: Използвайте точни дресинги

Пресните салати трябва да разчитат на вашата способност да добавите подходящ дресинг към крайното ястие. Важно е количеството на добавения дресинг: той трябва да привнесе единство, без да разваля вкуса на никой от зеленчуците в салатата. Bonduelle смята, че пресните салати са най-добрият начин да бъдете във форма през лятото. Колкото повече се опитвате да играете със съставките, толкова повече разбирате, че възможностите са ограничени само от вашето въображение, независимо от броя на зеленчуците, които са ви под ръка. Освен това добавянето на пресни подправки върху салатата точно преди да бъде сервирана е гарантиран трик за почти всяка салата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Салата с царевица и пуешки гърди

Салата с царевица и пуешки гърди

Това е здравословно и вкусно ястие с лека консистенция, което може да се сервира както за обяд, така и за вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Зелен фасул на яхния

Зелен фасул на яхния

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

3 човека 30-45 минути Лесно
Sauerkraut – кисело зеле

Sauerkraut – кисело зеле

Рецепта за кисело зеле. Sauerkraut, се смята за най-известното немско ястие на света.

8 човека над 45 минути Умерено
Пресни салати от Bonduelle: Как да ги направим правилно

Въпреки че може да изглеждат лесни на пръв поглед, пресните салати изискват от вас определена способност да намерите правилния баланс между свежестта и изпълващия ефект.

В този случай Bonduelle е разработил специален подход, който може да ви помогне по-добре да се справите с този процес.

  • Правило №1: Текстурата понякога е по-важна от вкуса

Можете да добавите консервирани зеленчуци към прясна салата, в скучай че текстурите си отиват. Ако не си отиват, разликите във вкуса ще станат прекалено очевидни, като по този начин се разваля цялото ястие. За предпочитане е да има по-малко съставки в чинията, които се смесват добре, отколкото сложна и еклектична смесица.

  • Правило №2: Мислете нестандартно

Зеленчуците от различни страни или географски региони често се смятат за неразумна комбинация. Тази тенденция обаче може да се промени от боба и морковите. Сладките картофи също са добро допълнение, когато се приготвят с домати и млади моркови.

  • Правило №3: Използвайте точни дресинги

Пресните салати трябва да разчитат на вашата способност да добавите подходящ дресинг към крайното ястие. Важно е количеството на добавения дресинг: той трябва да привнесе единство, без да разваля вкуса на никой от зеленчуците в салатата. Bonduelle смята, че пресните салати са най-добрият начин да бъдете във форма през лятото. Колкото повече се опитвате да играете със съставките, толкова повече разбирате, че възможностите са ограничени само от вашето въображение, независимо от броя на зеленчуците, които са ви под ръка. Освен това добавянето на пресни подправки върху салатата точно преди да бъде сервирана е гарантиран трик за почти всяка салата.