Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Райска ябълка – що за плод е райската ябълка, какъв е нейният вкус?

 

Райска ябълка – 73 ккал

Райската ябълка, освен че има страхотен вкус е плод, който е богат на калций, калий, фосфор, бета-каротен и витамините A, B1, C и Е.

 

Златна ябълка

Райската ябълка също е позната като плод каки, Шарон или Златна ябълка. Портокалов кръгъл плод, който наподобява домат. Има вкус като на слива или кайсия. Има ядлива гладка, блестяща и сладка обвивка, леко остра форма, а месестата му част е с вкус на желе. От нея могат да се приготвят чудесни сосове, особено със сладък и кисел вкус. Сорбе, желета, конфитюри или мармалад. Освен това, плодът райска ябълка може да бъде нарязан на парчета и сервиран със сирене или салати. Получават се и вкусни сушени плодове, които наподобяват фурми. Важно е да се отбележи, че най-хубавите плодове не могат да се съхраняват за дълъг период от време.

Целулоза, бета-каротини и витамин С

Райската ябълка, както вече споменахме, освен сладък вкус има и много полезни съставки. Тя е добър източник на бета-каротин и витамин С. Поради голямото си съдържание на целулоза има слабителни свойства.
 
 

Танин

Някои видове райска ябълка съдържат голямо количество танин - стягащият адстригент изчезва веднага, след като се разреже плодът и му придава силно тръпчив вкус, като в месестата част се съдържат 8 семена. Поради съдържанието на адстригент този плод се използва за придаване на тен на кожата. Безсеменните сортове райска ябълка не съдържат танин и се отглеждат за консумация.


Рецепти, които може да ви интересуват

Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди.

4 човека над 45 минути Трудно
Салата с риба тон и зеленчуци
Салата с риба тон и зеленчуци

Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходяща за всяко време на деня

6 човека 15-30 минути Лесно
Зелен фасул на яхния
Зелен фасул на яхния

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

3 човека 30-45 минути Лесно
Пилешки хапки с хавайски вкус
Пилешки хапки с хавайски вкус

Страхотна комбинация от пилешко и ананас

4 човека 15-30 минути Лесно
Райска ябълка – що за плод е райската ябълка, какъв е нейният вкус?
 

Райска ябълка – 73 ккал

Райската ябълка, освен че има страхотен вкус е плод, който е богат на калций, калий, фосфор, бета-каротен и витамините A, B1, C и Е.

 

Златна ябълка

Райската ябълка също е позната като плод каки, Шарон или Златна ябълка. Портокалов кръгъл плод, който наподобява домат. Има вкус като на слива или кайсия. Има ядлива гладка, блестяща и сладка обвивка, леко остра форма, а месестата му част е с вкус на желе. От нея могат да се приготвят чудесни сосове, особено със сладък и кисел вкус. Сорбе, желета, конфитюри или мармалад. Освен това, плодът райска ябълка може да бъде нарязан на парчета и сервиран със сирене или салати. Получават се и вкусни сушени плодове, които наподобяват фурми. Важно е да се отбележи, че най-хубавите плодове не могат да се съхраняват за дълъг период от време.

Целулоза, бета-каротини и витамин С

Райската ябълка, както вече споменахме, освен сладък вкус има и много полезни съставки. Тя е добър източник на бета-каротин и витамин С. Поради голямото си съдържание на целулоза има слабителни свойства.
 
 

Танин

Някои видове райска ябълка съдържат голямо количество танин - стягащият адстригент изчезва веднага, след като се разреже плодът и му придава силно тръпчив вкус, като в месестата част се съдържат 8 семена. Поради съдържанието на адстригент този плод се използва за придаване на тен на кожата. Безсеменните сортове райска ябълка не съдържат танин и се отглеждат за консумация.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description