Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Райска ябълка – що за плод е райската ябълка, какъв е нейният вкус?

 

Райска ябълка – 73 ккал

Райската ябълка, освен че има страхотен вкус е плод, който е богат на калций, калий, фосфор, бета-каротен и витамините A, B1, C и Е.

 

Златна ябълка

Райската ябълка също е позната като плод каки, Шарон или Златна ябълка. Портокалов кръгъл плод, който наподобява домат. Има вкус като на слива или кайсия. Има ядлива гладка, блестяща и сладка обвивка, леко остра форма, а месестата му част е с вкус на желе. От нея могат да се приготвят чудесни сосове, особено със сладък и кисел вкус. Сорбе, желета, конфитюри или мармалад. Освен това, плодът райска ябълка може да бъде нарязан на парчета и сервиран със сирене или салати. Получават се и вкусни сушени плодове, които наподобяват фурми. Важно е да се отбележи, че най-хубавите плодове не могат да се съхраняват за дълъг период от време.

Целулоза, бета-каротини и витамин С

Райската ябълка, както вече споменахме, освен сладък вкус има и много полезни съставки. Тя е добър източник на бета-каротин и витамин С. Поради голямото си съдържание на целулоза има слабителни свойства.
 
 

Танин

Някои видове райска ябълка съдържат голямо количество танин - стягащият адстригент изчезва веднага, след като се разреже плодът и му придава силно тръпчив вкус, като в месестата част се съдържат 8 семена. Поради съдържанието на адстригент този плод се използва за придаване на тен на кожата. Безсеменните сортове райска ябълка не съдържат танин и се отглеждат за консумация.


Рецепти, които може да ви интересуват

Закуска с киноа, кокосово мляко и плодове
Закуска с киноа, кокосово мляко и плодове

Започнете деня с апетитна закуска!

2 човека 15-30 минути Умерено
Великденска Пролетна салата
Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.

4 човека под 15 минути Лесно
Паеля - Испанско ястие от Валенсия
Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Рецепта за паеля а ла Венеция – класическо ястие на народната испанска кухня, произлизащо от красивата Валенсия.

6 човека над 45 минути Трудно
Вкусна салата Коулслоу
Вкусна салата Коулслоу

Рецепта за салата Коулслоу за истински ценители.

4 човека 30-45 минути Лесно
Райска ябълка – що за плод е райската ябълка, какъв е нейният вкус?
 

Райска ябълка – 73 ккал

Райската ябълка, освен че има страхотен вкус е плод, който е богат на калций, калий, фосфор, бета-каротен и витамините A, B1, C и Е.

 

Златна ябълка

Райската ябълка също е позната като плод каки, Шарон или Златна ябълка. Портокалов кръгъл плод, който наподобява домат. Има вкус като на слива или кайсия. Има ядлива гладка, блестяща и сладка обвивка, леко остра форма, а месестата му част е с вкус на желе. От нея могат да се приготвят чудесни сосове, особено със сладък и кисел вкус. Сорбе, желета, конфитюри или мармалад. Освен това, плодът райска ябълка може да бъде нарязан на парчета и сервиран със сирене или салати. Получават се и вкусни сушени плодове, които наподобяват фурми. Важно е да се отбележи, че най-хубавите плодове не могат да се съхраняват за дълъг период от време.

Целулоза, бета-каротини и витамин С

Райската ябълка, както вече споменахме, освен сладък вкус има и много полезни съставки. Тя е добър източник на бета-каротин и витамин С. Поради голямото си съдържание на целулоза има слабителни свойства.
 
 

Танин

Някои видове райска ябълка съдържат голямо количество танин - стягащият адстригент изчезва веднага, след като се разреже плодът и му придава силно тръпчив вкус, като в месестата част се съдържат 8 семена. Поради съдържанието на адстригент този плод се използва за придаване на тен на кожата. Безсеменните сортове райска ябълка не съдържат танин и се отглеждат за консумация.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description