Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Рамбутан или слива с иглички

 

100г рамбутан – 69ккал

Рамбутанът съдържа калций, калий, натрий, бета-каротин, Витамин С и Витамини от B групата.

 

Слива с иглички

Плодове с размер на слива, покрити с твърда кора и меки иглички. Рамбутанът е с лилав, жълт или оранжев цвят и с жълтеникаво-зелени иглички. Прозрачната пулпа със сладък, сочен, ароматен и освежаващ вкус е като тази на слива. Различните видове кисели плодове са подходящи за готвене, а сладките – за директна консумация. След откъсване, е добре да се яде сивата плътна пулпа, която напомня също така на грозде. Обелени плодове от рамбутан могат да се добавят към салати, десерти, ястия с птици и свинско. Освен това се правят сокове, компоти и различни видове пенливи вина. Рамбутанът е нетраен плод, лесно може да се съхранява, но по-често се консервира.

Здраве и Красота

Плодовете рамбутан осигуряват на нашето тяло голямо количество витамини, особено витамини B12 и C. Също така се използват в козметичната индустрия, по-специално в продуктите от серията грижа за кожата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Хрупкава салата с био зелен фасул
Хрупкава салата с био зелен фасул

Здравословна почерпка с био зелен фасул

2 човека 15-30 минути Лесно
Баклава
Баклава

Ориенталски десерт, баклавата е усещане за орехи и захар, които се топят в устата.

6 човека над 45 минути Лесно
Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки
Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки

Изискано и лесно за приготвяне ястие.

4 човека 15-30 минути Умерено
Вкусна салата Коулслоу
Вкусна салата Коулслоу

Рецепта за салата Коулслоу за истински ценители.

4 човека 30-45 минути Лесно
Рамбутан или слива с иглички
 

100г рамбутан – 69ккал

Рамбутанът съдържа калций, калий, натрий, бета-каротин, Витамин С и Витамини от B групата.

 

Слива с иглички

Плодове с размер на слива, покрити с твърда кора и меки иглички. Рамбутанът е с лилав, жълт или оранжев цвят и с жълтеникаво-зелени иглички. Прозрачната пулпа със сладък, сочен, ароматен и освежаващ вкус е като тази на слива. Различните видове кисели плодове са подходящи за готвене, а сладките – за директна консумация. След откъсване, е добре да се яде сивата плътна пулпа, която напомня също така на грозде. Обелени плодове от рамбутан могат да се добавят към салати, десерти, ястия с птици и свинско. Освен това се правят сокове, компоти и различни видове пенливи вина. Рамбутанът е нетраен плод, лесно може да се съхранява, но по-често се консервира.

Здраве и Красота

Плодовете рамбутан осигуряват на нашето тяло голямо количество витамини, особено витамини B12 и C. Също така се използват в козметичната индустрия, по-специално в продуктите от серията грижа за кожата.