Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Рамбутан или слива с иглички

 

100г рамбутан – 69ккал

Рамбутанът съдържа калций, калий, натрий, бета-каротин, Витамин С и Витамини от B групата.

 

Слива с иглички

Плодове с размер на слива, покрити с твърда кора и меки иглички. Рамбутанът е с лилав, жълт или оранжев цвят и с жълтеникаво-зелени иглички. Прозрачната пулпа със сладък, сочен, ароматен и освежаващ вкус е като тази на слива. Различните видове кисели плодове са подходящи за готвене, а сладките – за директна консумация. След откъсване, е добре да се яде сивата плътна пулпа, която напомня също така на грозде. Обелени плодове от рамбутан могат да се добавят към салати, десерти, ястия с птици и свинско. Освен това се правят сокове, компоти и различни видове пенливи вина. Рамбутанът е нетраен плод, лесно може да се съхранява, но по-често се консервира.

Здраве и Красота

Плодовете рамбутан осигуряват на нашето тяло голямо количество витамини, особено витамини B12 и C. Също така се използват в козметичната индустрия, по-специално в продуктите от серията грижа за кожата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Фалафел с цвекло
Фалафел с цвекло

Внимание: нарязаното на парчета цвекло може да се замени с нарязано на кубчета цвекло

2 човека 15-30 минути Умерено
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Яйца по мексикански
Яйца по мексикански

Перфектният обяд с яйца, зеленчуци и къри

2 човека 15-30 минути Лесно
Руло с черен боб
Руло с черен боб

Мексиканско ястие с пиле и черен боб!

2 човека 15-30 минути Умерено
Рамбутан или слива с иглички
 

100г рамбутан – 69ккал

Рамбутанът съдържа калций, калий, натрий, бета-каротин, Витамин С и Витамини от B групата.

 

Слива с иглички

Плодове с размер на слива, покрити с твърда кора и меки иглички. Рамбутанът е с лилав, жълт или оранжев цвят и с жълтеникаво-зелени иглички. Прозрачната пулпа със сладък, сочен, ароматен и освежаващ вкус е като тази на слива. Различните видове кисели плодове са подходящи за готвене, а сладките – за директна консумация. След откъсване, е добре да се яде сивата плътна пулпа, която напомня също така на грозде. Обелени плодове от рамбутан могат да се добавят към салати, десерти, ястия с птици и свинско. Освен това се правят сокове, компоти и различни видове пенливи вина. Рамбутанът е нетраен плод, лесно може да се съхранява, но по-често се консервира.

Здраве и Красота

Плодовете рамбутан осигуряват на нашето тяло голямо количество витамини, особено витамини B12 и C. Също така се използват в козметичната индустрия, по-специално в продуктите от серията грижа за кожата.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description