Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Принципите на комбиниране на вино с храна

Ястия, които си отиват с бели вина и розе Бели вина –по-фините и меки на вкус вина се съчетават най-добре със сурови и задушени зеленчуци, морски дарове и риба или с леки ястия с много малко подправки. Леките предястия, включително плодове, ще се съчетаят страхотно с леките бели ликьори. По-тежките бели вина и розето – по-експресивни и силни на вкус – допълват вкуса на задушена, пържена или пушена риба. Можете да опитате да комбинирате бели вина с червено месо – деликатно, леко овкусено с подправки и задушено, сервирано с лек сос. Червеното вино се съчетава добре с всякакви ястия с по-силен аромат. Трябва да помним, че този вид питие също може да има различни степени на интензивност. По-леките червени вина могат да се сервират с пикантни ястия от птиче месо, докато по-тежките вина имат най-добър вкус в съчетание с червени меса (печени, пържени, на скара). Изключително ароматните и силни вина си отиват най-много с еленово месо, особено когато е сервирано с тъмни, гъсти сосове. Газираното вино е един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като риба, зеленчуци, сирене и десерти. За десерти трябва да сервирате полусладки или сладки десертни вина. Ако десертът ни е много сладък, полусладкото вино ще му отива. Със следобедните закуски можем да сервираме и червени, и бели вина. Принципите на комбиниране на вино с храна

Сега знаете всички принципи, опитайте ги с вашите приятели

Насладете се на своето парти и научете повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино


Рецепти, които може да ви интересуват

Скариди със зеленчуци
Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Мексиканска салата
Мексиканска салата

Вкусна и бърза рецепта за екзотична салата, подходяща за всеки ден, без значение в офиса или вкъщи!

4 човека под 15 минути Лесно
Зелен и жълт фасул с грилована риба
Зелен и жълт фасул с грилована риба

Последователно, здравословно и вкусно, това е идеалното описание на рецептата, която предлагаме. Рибата тон,

2 човека 30-45 минути Умерено
Принципите на комбиниране на вино с храна

Ястия, които си отиват с бели вина и розе Бели вина –по-фините и меки на вкус вина се съчетават най-добре със сурови и задушени зеленчуци, морски дарове и риба или с леки ястия с много малко подправки. Леките предястия, включително плодове, ще се съчетаят страхотно с леките бели ликьори. По-тежките бели вина и розето – по-експресивни и силни на вкус – допълват вкуса на задушена, пържена или пушена риба. Можете да опитате да комбинирате бели вина с червено месо – деликатно, леко овкусено с подправки и задушено, сервирано с лек сос. Червеното вино се съчетава добре с всякакви ястия с по-силен аромат. Трябва да помним, че този вид питие също може да има различни степени на интензивност. По-леките червени вина могат да се сервират с пикантни ястия от птиче месо, докато по-тежките вина имат най-добър вкус в съчетание с червени меса (печени, пържени, на скара). Изключително ароматните и силни вина си отиват най-много с еленово месо, особено когато е сервирано с тъмни, гъсти сосове. Газираното вино е един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като риба, зеленчуци, сирене и десерти. За десерти трябва да сервирате полусладки или сладки десертни вина. Ако десертът ни е много сладък, полусладкото вино ще му отива. Със следобедните закуски можем да сервираме и червени, и бели вина. Принципите на комбиниране на вино с храна

Сега знаете всички принципи, опитайте ги с вашите приятели

Насладете се на своето парти и научете повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.