Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Принципите на комбиниране на вино с храна

Ястия, които си отиват с бели вина и розе Бели вина –по-фините и меки на вкус вина се съчетават най-добре със сурови и задушени зеленчуци, морски дарове и риба или с леки ястия с много малко подправки. Леките предястия, включително плодове, ще се съчетаят страхотно с леките бели ликьори. По-тежките бели вина и розето – по-експресивни и силни на вкус – допълват вкуса на задушена, пържена или пушена риба. Можете да опитате да комбинирате бели вина с червено месо – деликатно, леко овкусено с подправки и задушено, сервирано с лек сос. Червеното вино се съчетава добре с всякакви ястия с по-силен аромат. Трябва да помним, че този вид питие също може да има различни степени на интензивност. По-леките червени вина могат да се сервират с пикантни ястия от птиче месо, докато по-тежките вина имат най-добър вкус в съчетание с червени меса (печени, пържени, на скара). Изключително ароматните и силни вина си отиват най-много с еленово месо, особено когато е сервирано с тъмни, гъсти сосове. Газираното вино е един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като риба, зеленчуци, сирене и десерти. За десерти трябва да сервирате полусладки или сладки десертни вина. Ако десертът ни е много сладък, полусладкото вино ще му отива. Със следобедните закуски можем да сервираме и червени, и бели вина. Принципите на комбиниране на вино с храна

Сега знаете всички принципи, опитайте ги с вашите приятели

Насладете се на своето парти и научете повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино


Рецепти, които може да ви интересуват

Грах с пресен копър
Грах с пресен копър

Традиционно и много вкусно ястие

2 човека 30-45 минути Лесно
Говеждо с грах
Говеждо с грах

Кайма от говеждо и свинско, подправена с грах и изпържено в горещо олио.

4 човека 30-45 минути Лесно
Зелен боб с яйца
Зелен боб с яйца

Това е много лесно за приготвяне лятно ястие, което всички грузинци обичат.

3 човека над 45 минути Лесно
Зелен фасул на яхния
Зелен фасул на яхния

Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

3 човека 30-45 минути Лесно
Принципите на комбиниране на вино с храна

Ястия, които си отиват с бели вина и розе Бели вина –по-фините и меки на вкус вина се съчетават най-добре със сурови и задушени зеленчуци, морски дарове и риба или с леки ястия с много малко подправки. Леките предястия, включително плодове, ще се съчетаят страхотно с леките бели ликьори. По-тежките бели вина и розето – по-експресивни и силни на вкус – допълват вкуса на задушена, пържена или пушена риба. Можете да опитате да комбинирате бели вина с червено месо – деликатно, леко овкусено с подправки и задушено, сервирано с лек сос. Червеното вино се съчетава добре с всякакви ястия с по-силен аромат. Трябва да помним, че този вид питие също може да има различни степени на интензивност. По-леките червени вина могат да се сервират с пикантни ястия от птиче месо, докато по-тежките вина имат най-добър вкус в съчетание с червени меса (печени, пържени, на скара). Изключително ароматните и силни вина си отиват най-много с еленово месо, особено когато е сервирано с тъмни, гъсти сосове. Газираното вино е един от най-класическите аперитиви. То е и единственото вино, което си отива с всички видове ястия, като риба, зеленчуци, сирене и десерти. За десерти трябва да сервирате полусладки или сладки десертни вина. Ако десертът ни е много сладък, полусладкото вино ще му отива. Със следобедните закуски можем да сервираме и червени, и бели вина. Принципите на комбиниране на вино с храна

Сега знаете всички принципи, опитайте ги с вашите приятели

Насладете се на своето парти и научете повече на: Как елегантно да поднесем шампанско, вино, водка или коняк? Алкохол – правила за сервиране по време на хранене Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино