Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Опасна храна: да ям или да не ям. Здравословното хранене е въпрос на количество

 

Опасна и отровна храна
Опасна храна… С изричането на тези две думи всеки си представя различни неща. Някои смятат, че това е храна с изтекъл срок на годност, други мислят, че това е храната с високо съдържание на вредни хранителни добавки, за други това са например опасни отровни гъби (мухоморка, зелена мухоморка и т.н.).


Да ям или да не ям

Единственият отговор е, че всяка храна може да бъде и полезна, и вредна, в зависимост от поетото количество. Можем да изпием чаша кафе и да подобрим работоспособността си, да намалим умората и да стимулираме умствената си дейност. Но в случай, че изпием повече от две-три чаши кафе, ще получим сърцебиене и ще повишим кръвното си налягане. Можем дори да умрем заради това. Разбира се, ако изядем отровна гъба, ще умрем по-бързо и точно тук е разликата. Но има и още нещо. Можем да ядем отровна храна, ако тя бъде сготвена по правилен начин. И тук идва объркването. Какво да направим в такъв случай?

Поставете си граници
Отговорът е, че всичко е полезно до известна граница. Вие трябва просто да разберете коя е границата, която отговаря на вашето тяло, здраве, възраст и т.н. Яжте и пийте нещата, които ви харесват, но винаги спазвайте границата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Вкусни хапки за гости

4 човека 30-45 минути Умерено
Мъфини с броколи и чоризо
Мъфини с броколи и чоризо

Вкусни мъфини за всякакви поводи

2 човека 30-45 минути Трудно
Египетска супа с месо Fatta
Египетска супа с месо Fatta

Рецепта на традиционната супа с месо на коптските християни живеещи в Египет.

4 човека над 45 минути Трудно
Салата асорти с млечен дресинг
Салата асорти с млечен дресинг

Салата с моркови, целина и царевица и малко лек млечен дресинг

2 човека 30-45 минути Лесно
Опасна храна: да ям или да не ям. Здравословното хранене е въпрос на количество
 

Опасна и отровна храна
Опасна храна… С изричането на тези две думи всеки си представя различни неща. Някои смятат, че това е храна с изтекъл срок на годност, други мислят, че това е храната с високо съдържание на вредни хранителни добавки, за други това са например опасни отровни гъби (мухоморка, зелена мухоморка и т.н.).


Да ям или да не ям

Единственият отговор е, че всяка храна може да бъде и полезна, и вредна, в зависимост от поетото количество. Можем да изпием чаша кафе и да подобрим работоспособността си, да намалим умората и да стимулираме умствената си дейност. Но в случай, че изпием повече от две-три чаши кафе, ще получим сърцебиене и ще повишим кръвното си налягане. Можем дори да умрем заради това. Разбира се, ако изядем отровна гъба, ще умрем по-бързо и точно тук е разликата. Но има и още нещо. Можем да ядем отровна храна, ако тя бъде сготвена по правилен начин. И тук идва объркването. Какво да направим в такъв случай?

Поставете си граници
Отговорът е, че всичко е полезно до известна граница. Вие трябва просто да разберете коя е границата, която отговаря на вашето тяло, здраве, възраст и т.н. Яжте и пийте нещата, които ви харесват, но винаги спазвайте границата.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description