Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Опасна храна: да ям или да не ям. Здравословното хранене е въпрос на количество

 

Опасна и отровна храна
Опасна храна… С изричането на тези две думи всеки си представя различни неща. Някои смятат, че това е храна с изтекъл срок на годност, други мислят, че това е храната с високо съдържание на вредни хранителни добавки, за други това са например опасни отровни гъби (мухоморка, зелена мухоморка и т.н.).


Да ям или да не ям

Единственият отговор е, че всяка храна може да бъде и полезна, и вредна, в зависимост от поетото количество. Можем да изпием чаша кафе и да подобрим работоспособността си, да намалим умората и да стимулираме умствената си дейност. Но в случай, че изпием повече от две-три чаши кафе, ще получим сърцебиене и ще повишим кръвното си налягане. Можем дори да умрем заради това. Разбира се, ако изядем отровна гъба, ще умрем по-бързо и точно тук е разликата. Но има и още нещо. Можем да ядем отровна храна, ако тя бъде сготвена по правилен начин. И тук идва объркването. Какво да направим в такъв случай?

Поставете си граници
Отговорът е, че всичко е полезно до известна граница. Вие трябва просто да разберете коя е границата, която отговаря на вашето тяло, здраве, възраст и т.н. Яжте и пийте нещата, които ви харесват, но винаги спазвайте границата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Кейк със сладка царевица
Кейк със сладка царевица

Пухкав, сочен и вкусен кейк с царевица, който ще ви достави истинска наслада

10 човека над 45 минути Умерено
Sauerkraut – кисело зеле
Sauerkraut – кисело зеле

Рецепта за кисело зеле. Sauerkraut, се смята за най-известното немско ястие на света.

8 човека над 45 минути Умерено
Вегетарианско чили с дует бобове
Вегетарианско чили с дует бобове

Пикантна веган рецепта, богата на протеини и особено подходящо ястие за уикенд обяд.

2 човека 15-30 минути Умерено
Градинска салата с маслини и царевица
Градинска салата с маслини и царевица

Перфектната салата за балансирана зеленчукова диета!

2 човека 15-30 минути Лесно
Опасна храна: да ям или да не ям. Здравословното хранене е въпрос на количество
 

Опасна и отровна храна
Опасна храна… С изричането на тези две думи всеки си представя различни неща. Някои смятат, че това е храна с изтекъл срок на годност, други мислят, че това е храната с високо съдържание на вредни хранителни добавки, за други това са например опасни отровни гъби (мухоморка, зелена мухоморка и т.н.).


Да ям или да не ям

Единственият отговор е, че всяка храна може да бъде и полезна, и вредна, в зависимост от поетото количество. Можем да изпием чаша кафе и да подобрим работоспособността си, да намалим умората и да стимулираме умствената си дейност. Но в случай, че изпием повече от две-три чаши кафе, ще получим сърцебиене и ще повишим кръвното си налягане. Можем дори да умрем заради това. Разбира се, ако изядем отровна гъба, ще умрем по-бързо и точно тук е разликата. Но има и още нещо. Можем да ядем отровна храна, ако тя бъде сготвена по правилен начин. И тук идва объркването. Какво да направим в такъв случай?

Поставете си граници
Отговорът е, че всичко е полезно до известна граница. Вие трябва просто да разберете коя е границата, която отговаря на вашето тяло, здраве, възраст и т.н. Яжте и пийте нещата, които ви харесват, но винаги спазвайте границата.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.