Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Най-популярните форми на макароните

Необятността на видовете макарони залива магазините по света. Представяме ви кратко описание на видовете макарони, сред които всеки може да намери нещо за себе си. Спагетите несъмнено са  най-разпространеният вид паста в света. Тези дълги и чупливи макарони често се използват за основни ястия. Те много си подхождат с различни видове доматени и месни сосове. Фарфале. На италиански фарфале означава пеперуди и такава форма има този вид паста. Подхожда си идеално с всякакви сосове и леки салати и в същото време изглежда много атрактивно в чинията. Калмари. Формата им изключително много наподобява добре познатата ни морска храна. Често се сервират със зеленчуци, сосове и риба. Лазанята е вид паста с много по-големи размери от другите. Всъщност тя е плоско правоъгълно парче разточено тесто. Обикновено можем да сервираме няколко парчета, приготвени с плънка, например месо или зеленчуци. Канелоните са дебели, кухи тръби с диаметър около 1.5 – 2 см. Те си подхождат идеално с плънка, напр. сирене , спанак или месо, изпечени във фурната с доматен сос. Пене е друг много известен в света вид макарони. На италиански пене означава химикалка. То често се описва като косо отрязана тръба. Пене са най-често използваните макарони за касероли и салати.

Най-популярните форми на макароните

Открийте любимата си форма на макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети? Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци Кулинарни изкушения – италиански рецепти


Рецепти, които може да ви интересуват

Херинга в олио

Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

5 човека над 45 минути Лесно
Червен боб с орехи

Червен боб с орехи

Много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата.

3 човека 30-45 минути Лесно
Салата Уолдорф-Астория

Салата Уолдорф-Астория

Рецепта за салатата Уолдорф-Астория, създадена от шефа на кухнята на нюйоркския хотел с това име.

4 човека 30-45 минути Лесно
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Най-популярните форми на макароните

Необятността на видовете макарони залива магазините по света. Представяме ви кратко описание на видовете макарони, сред които всеки може да намери нещо за себе си. Спагетите несъмнено са  най-разпространеният вид паста в света. Тези дълги и чупливи макарони често се използват за основни ястия. Те много си подхождат с различни видове доматени и месни сосове. Фарфале. На италиански фарфале означава пеперуди и такава форма има този вид паста. Подхожда си идеално с всякакви сосове и леки салати и в същото време изглежда много атрактивно в чинията. Калмари. Формата им изключително много наподобява добре познатата ни морска храна. Често се сервират със зеленчуци, сосове и риба. Лазанята е вид паста с много по-големи размери от другите. Всъщност тя е плоско правоъгълно парче разточено тесто. Обикновено можем да сервираме няколко парчета, приготвени с плънка, например месо или зеленчуци. Канелоните са дебели, кухи тръби с диаметър около 1.5 – 2 см. Те си подхождат идеално с плънка, напр. сирене , спанак или месо, изпечени във фурната с доматен сос. Пене е друг много известен в света вид макарони. На италиански пене означава химикалка. То често се описва като косо отрязана тръба. Пене са най-често използваните макарони за касероли и салати.

Най-популярните форми на макароните

Открийте любимата си форма на макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети? Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци Кулинарни изкушения – италиански рецепти