Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Най-популярните форми на макароните

Необятността на видовете макарони залива магазините по света. Представяме ви кратко описание на видовете макарони, сред които всеки може да намери нещо за себе си. Спагетите несъмнено са  най-разпространеният вид паста в света. Тези дълги и чупливи макарони често се използват за основни ястия. Те много си подхождат с различни видове доматени и месни сосове. Фарфале. На италиански фарфале означава пеперуди и такава форма има този вид паста. Подхожда си идеално с всякакви сосове и леки салати и в същото време изглежда много атрактивно в чинията. Калмари. Формата им изключително много наподобява добре познатата ни морска храна. Често се сервират със зеленчуци, сосове и риба. Лазанята е вид паста с много по-големи размери от другите. Всъщност тя е плоско правоъгълно парче разточено тесто. Обикновено можем да сервираме няколко парчета, приготвени с плънка, например месо или зеленчуци. Канелоните са дебели, кухи тръби с диаметър около 1.5 – 2 см. Те си подхождат идеално с плънка, напр. сирене , спанак или месо, изпечени във фурната с доматен сос. Пене е друг много известен в света вид макарони. На италиански пене означава химикалка. То често се описва като косо отрязана тръба. Пене са най-често използваните макарони за касероли и салати.

Най-популярните форми на макароните

Открийте любимата си форма на макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети? Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци Кулинарни изкушения – италиански рецепти


Рецепти, които може да ви интересуват

Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори.

12 човека над 45 минути Трудно
Банички с грах и сирене
Банички с грах и сирене

Вкусни мъфини от бутер тесто с пълнеж от грах и сирене. Сервирани самостоятелно или като допълнение, те обогатяват чинията.

3 човека 30-45 минути Умерено
Фузили с гъби и спанак
Фузили с гъби и спанак

Много ароматно италианско ястие лесно за приготвяне

2 човека 15-30 минути Лесно
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Най-популярните форми на макароните

Необятността на видовете макарони залива магазините по света. Представяме ви кратко описание на видовете макарони, сред които всеки може да намери нещо за себе си. Спагетите несъмнено са  най-разпространеният вид паста в света. Тези дълги и чупливи макарони често се използват за основни ястия. Те много си подхождат с различни видове доматени и месни сосове. Фарфале. На италиански фарфале означава пеперуди и такава форма има този вид паста. Подхожда си идеално с всякакви сосове и леки салати и в същото време изглежда много атрактивно в чинията. Калмари. Формата им изключително много наподобява добре познатата ни морска храна. Често се сервират със зеленчуци, сосове и риба. Лазанята е вид паста с много по-големи размери от другите. Всъщност тя е плоско правоъгълно парче разточено тесто. Обикновено можем да сервираме няколко парчета, приготвени с плънка, например месо или зеленчуци. Канелоните са дебели, кухи тръби с диаметър около 1.5 – 2 см. Те си подхождат идеално с плънка, напр. сирене , спанак или месо, изпечени във фурната с доматен сос. Пене е друг много известен в света вид макарони. На италиански пене означава химикалка. То често се описва като косо отрязана тръба. Пене са най-често използваните макарони за касероли и салати.

Най-популярните форми на макароните

Открийте любимата си форма на макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети? Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци Кулинарни изкушения – италиански рецепти

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description