Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарни изкушения – италиански рецепти

 

1. Паста

Пастата е основна съставка на много италиански ястия, независимо дали става дума за спагети, фетучини, фиде, макарони или фарфале. Можете да ги откриете във всеки магазин за хранителни стоки. Спагети ала Миланезе са най-популярните спагети,те се сервират с доматен сос и сирене.

2. Романо сирене

Ако попитате италианец какъв вид сирене се използва в приготвянето на италиански ястия, сигурно си мислите, че те ще казват, че това е пармезан. Грешен отговор! Правилният отговор е Романо сирене - то има по-силен аромат от пармезана. Поръсете го в салати, паста и чеснов хляб, за да се насладите на истинския италиански вкус.

3. Билки и вкусни подправки
Използвайте силно ароматни билки като розмарин, мащерка и риган и ги поръсете още в началото. Дайте им време, за да овкусят хубаво варените яхнии, супи и сосове. Използвайте меки билки като босилек и магданоз за гарнитура към всякаква паста, салати и леки ястия с месо.

Италианците обичат пресни билки и ги включват във всички свои ястия, така че осигурете широк набор от билки във вашата кухня - босилек, розмарин, салвия, риган, мащерка и магданоз. Комбинирайте тези съставки креативно и би трябвало да можете да приготвяте някои невероятни италиански ястия.


Рецепти, които може да ви интересуват

Хумус със зрял боб
Хумус със зрял боб

Специфично ливанско ястие, което може да се сервира както топло, така и студено; приготвя се лесно и бързо

2 човека 15-30 минути Лесно
Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок
Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок

Рецепта за севиче – сурова морска риба с добавки.

3 човека над 45 минути Умерено
Салата с телешки филета и зрял боб
Салата с телешки филета и зрял боб

Чудесно ястие за лятото

2 човека 15-30 минути Трудно
Kугел с макарон – запеканка по  еврейски
Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна.

8 човека над 45 минути Лесно
Кулинарни изкушения – италиански рецепти
 

1. Паста

Пастата е основна съставка на много италиански ястия, независимо дали става дума за спагети, фетучини, фиде, макарони или фарфале. Можете да ги откриете във всеки магазин за хранителни стоки. Спагети ала Миланезе са най-популярните спагети,те се сервират с доматен сос и сирене.

2. Романо сирене

Ако попитате италианец какъв вид сирене се използва в приготвянето на италиански ястия, сигурно си мислите, че те ще казват, че това е пармезан. Грешен отговор! Правилният отговор е Романо сирене - то има по-силен аромат от пармезана. Поръсете го в салати, паста и чеснов хляб, за да се насладите на истинския италиански вкус.

3. Билки и вкусни подправки
Използвайте силно ароматни билки като розмарин, мащерка и риган и ги поръсете още в началото. Дайте им време, за да овкусят хубаво варените яхнии, супи и сосове. Използвайте меки билки като босилек и магданоз за гарнитура към всякаква паста, салати и леки ястия с месо.

Италианците обичат пресни билки и ги включват във всички свои ястия, така че осигурете широк набор от билки във вашата кухня - босилек, розмарин, салвия, риган, мащерка и магданоз. Комбинирайте тези съставки креативно и би трябвало да можете да приготвяте някои невероятни италиански ястия.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.