Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кулинарни изкушения – италиански рецепти

 

1. Паста

Пастата е основна съставка на много италиански ястия, независимо дали става дума за спагети, фетучини, фиде, макарони или фарфале. Можете да ги откриете във всеки магазин за хранителни стоки. Спагети ала Миланезе са най-популярните спагети,те се сервират с доматен сос и сирене.

2. Романо сирене

Ако попитате италианец какъв вид сирене се използва в приготвянето на италиански ястия, сигурно си мислите, че те ще казват, че това е пармезан. Грешен отговор! Правилният отговор е Романо сирене - то има по-силен аромат от пармезана. Поръсете го в салати, паста и чеснов хляб, за да се насладите на истинския италиански вкус.

3. Билки и вкусни подправки
Използвайте силно ароматни билки като розмарин, мащерка и риган и ги поръсете още в началото. Дайте им време, за да овкусят хубаво варените яхнии, супи и сосове. Използвайте меки билки като босилек и магданоз за гарнитура към всякаква паста, салати и леки ястия с месо.

Италианците обичат пресни билки и ги включват във всички свои ястия, така че осигурете широк набор от билки във вашата кухня - босилек, розмарин, салвия, риган, мащерка и магданоз. Комбинирайте тези съставки креативно и би трябвало да можете да приготвяте някои невероятни италиански ястия.


Рецепти, които може да ви интересуват

Панакота с карфиол и спанак
Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.

6 човека под 15 минути Лесно
Пица с цветни чушки и маслини
Пица с цветни чушки и маслини

Рецепта за малки пици с чушки – рецептата за тестото датира векове назад.

2 човека над 45 минути Умерено
Неделна говежда супа
Неделна говежда супа

Супа от говеждо филе със зеленчуци.

4 човека над 45 минути Лесно
Пиле със зелен фасул и горчица
Пиле със зелен фасул и горчица

Вкусна рецепта за пиле със зелен фасул и горчица.

2 човека 30-45 минути Умерено
Кулинарни изкушения – италиански рецепти
 

1. Паста

Пастата е основна съставка на много италиански ястия, независимо дали става дума за спагети, фетучини, фиде, макарони или фарфале. Можете да ги откриете във всеки магазин за хранителни стоки. Спагети ала Миланезе са най-популярните спагети,те се сервират с доматен сос и сирене.

2. Романо сирене

Ако попитате италианец какъв вид сирене се използва в приготвянето на италиански ястия, сигурно си мислите, че те ще казват, че това е пармезан. Грешен отговор! Правилният отговор е Романо сирене - то има по-силен аромат от пармезана. Поръсете го в салати, паста и чеснов хляб, за да се насладите на истинския италиански вкус.

3. Билки и вкусни подправки
Използвайте силно ароматни билки като розмарин, мащерка и риган и ги поръсете още в началото. Дайте им време, за да овкусят хубаво варените яхнии, супи и сосове. Използвайте меки билки като босилек и магданоз за гарнитура към всякаква паста, салати и леки ястия с месо.

Италианците обичат пресни билки и ги включват във всички свои ястия, така че осигурете широк набор от билки във вашата кухня - босилек, розмарин, салвия, риган, мащерка и магданоз. Комбинирайте тези съставки креативно и би трябвало да можете да приготвяте някои невероятни италиански ястия.