Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разберете съдържанието на калории в месните продукти

Колко калории имат различните видове месо?

Намерете информация за приема на протеини, мазнини и въглехидрати от свинско, говеждо, телешко, заешко, дивеч и консервирано месо. Научете всичко за калориите в месото и тайните, които могат да ви помогнат да подобрите храненето си.

Ако редовно ядете месо, най-добре е да имате представа за броя на калориите, свързани с тези храни. Подредихме ги в лесна за проследяване таблица, в която можете да откриете и стойностите на протеините, въглехидратите и мазнините, свързани с тези меса.

За пилешкото месо, моля, вижте отделната таблица за тези разновидности.

Месото е група продукти, които са източник на протеини, както и на минерали като желязо, фосфор, сяра, магнезий и витамини В1, В2 и В3. Въпреки това трябва да внимаваме, когато ядем месо. Освен полезните елементи, то съдържа и наситени мастни киселини, които повишават нивата на холестерола в кръвта, подпомагат коронарната болест на сърцето и увеличават количеството на калориите в месото. Както при всичко друго, важно е да се намери баланс.

Таблица с калориите на месото

Продукт

Количество

Енергийна стойност (kcal)

Протеини (g)

Липиди (g)

Въглехидрати (g)

Кравешка пържола

100 g

262

26,0

16,00

0,0

Говеждо месо Strogonow

100 g

164

11,3

11,3

4,4

Шкембе

100 g

94

11,7

4,1

2,0

Варено овнешко месо, консервирано

100 g

232

26

13,3

0,2

Варено овнешко месо

100 g

204

28,0

9,0

0,0

Конско месо

100 g

175

28,0

6

0,0

Еленско месо

100 g

158

30,0

3,0

0,0

Заешко месо

100 g

197

29,0

8,0

0,0

Свинско месо с кост

100 g

174

21,0

10,0

0,0

Свинско месо с мазнина (калории за месо)

100 g

340

15,0

30,0

0,0

Сготвено свинско месо

100 g

364

22,6

30,0

3,1

Сготвено свинско месо

100 g

297

25,0

32,0

0,0

Задушено свинско месо

100 g

225

11,4

19,8

1,2

Задушено свинско месо - консервирано

100 g

349

14,9

32,2

0,2

Готвено говеждо месо в собствен сос

100 g

277

12,0

24,0

0,0

Задушено говеждо месо

100 g

220

16,8

17,0

0,2

Телешко месо, котлет

100 g

117

20,9

3,6

0,0

Варено телешко месо (месни калории)

100 g

188

35,0

4,0

0,0

Консервирано месо в сос от брашно (говеждо)

100 g

220

18,0

14,8

3,6

Вратна

100 g

231

23,0

14,0

0,0

Телешки кюфтета

100 g

250

16,2

14,6

14,3

Смесени кюфтета

100 g

199

23,0

10,0

15,9

Консервирано овнешко месо

100 g

210

18,0

15,2

0,2

Туристическа консерва (свинско месо)

100 g

347

16,9

31,0

0,2

Туристическа консерва (говеждо месо)

100 g

217

20,5

14,9

0,2

Задушени свински ребра

100 g

210

7,9

19,2

2,2

Печени свински котлети

100 g

155

22,0

7,0

0,7

Паниран свински котлет

100 g

351

19,0

24,1

15,9

Млян свински котлет

100 g

340

10,6

26,8

13,6

Котлет от мляно говеждо месо

100 g

220

14,6

11,8

13,6

Телешки котлети пане

100 g

365

27,1

21,3

17,4

Котлет от мляно смесено месо

100 g

284

13,0

21,1

11,8

Мозък

100 g

138

12,0

10,0

0,0

Бузки

100 g

630

7,4

67,8

0,0

Овнешки черен дроб

100 g

101

18,7

2,9

0,0

Свински черен дроб

100 g

165

26,0

4,0

2,6

Говежди черен дроб

100 g

191

29,0

5,0

4,0

Телешки черен дроб

100 g

124

19,2

3,3

4,1

Флейка

100 g

217

19,3

15,7

0,0

Свинския шиш

100 g

324

26,5

23,1

0,0

Телешка пържола

100 g

157

16,7

10,1

0,0

Свинско на скара

100 g

472

21,7

42,7

1,5

Говежди гулаш (калории за месо)

100 g

148

14,0

9,2

2,6

Овнешки гулаш

100 g

213

14,2

15,6

3,9

Свински гулаш

100 g

333

13,1

29,4

3,9

Телешки гулаш

100 g

212

16,8

14,3

3,9

Готвен заек

100 g

197

29,8

8,0

0,0

Печен заек

100 g

233

25,0

14,8

0,0

Овнешко сърце

100 g

82

13,5

2,5

0,0

Свинско сърце

100 g

148

24,0

5,0

0,0

Телешко сърце

100 g

165

29,0

5,0

0,0

Свински бут

100 g

270

24,0

19,0

0,0

Кравешки език в желатин

100 g

212

22,4

13,6

2,4

Телешки език

100 g

284

20,0

22,0

0,0

Телешко филе

100 g

113

20,1

3,5

0,0

Плешка

100 g

106

19,9

2,8

0,0

Пастет от черен дроб

100 g

319

14,0

28,0

3,4

Пастет телешки

100 g

275

16,1

23,3

0,4

Брускета

100 g

194

14,0

11,6

8,2

Свински бут

100 g

261

18,0

21,3

0,0

Телешки джолан (месни калории)

100 g

108

19,9

3,1

0,0

Телешки крака в желатин

100 g

60

6,0

4,0

0,0

Дива патица

100 g

124

22,0

3,0

0,5

Обчи бъбреци

100 g

77

13,6

2,5

0,0

Свински бъбреци

100 g

151

25,0

4,0

0,0

Говежди бъбреци

100 g

158

27,0

5,0

0,0

Печено говеждо месо

100 g

152

21,5

7,3

0,0

Бекон

100 g

501

17,0

46,0

0,0

Шницел

100 g

105

20,5

2,4

0,0

Свински шницел

100 g

278

17,0

20,0

5,0

Телешки шницел

100 g

338

17,6

25,1

10,2

Овчи бут

100 g

232

18,0

18,0

0,0

Свинска шунка, консервирана

100 g

126

17,6

6,2

0,0

Рамо

100 g

257

16,0

21,7

0,0

Овче рамо

100 g

284

15,6

25,0

0,0

Дивеч

100 g

125

21,0

4,5

0,0

Месо - хранителни стойности и влияние върху човешкото здраве – калории месо

Свинското месо съдържа по-голямо количество витамин В1 в сравнение с другите видове месо, като по този начин подпомага метаболизма на въглехидратите и правилното функциониране на нервната система. То трябва да се консумира умерено, тъй като принадлежи към групата на червените меса с висока концентрация на мазнини. Телешкото месо е богато на витамин В12, който е от съществено значение за растежа на всички телесни клетки. Говеждото месо съдържа и значителни количества желязо и цинк. Подобно на свинското месо, то трябва да се консумира само от време на време и да се подправя с нескорбялни зеленчуци и сурови зеленчуци  Дивечът е месо, получено от дивеч, и е одобрено за консумация от съответните ветеринарни органи. То се характеризира с ниско съдържание на мазнини и отлични гастрономически качества. Уловените зайци имат особено ценно месо - с над 20% съдържание на протеини и същевременно с ниско съдържание на мазнини (3-5%). Освен това това месо е богато на минерали (соли, желязо, фосфор), витамини (особено витамини от група В) и микроелементи (мед и цинк). Поради ниското съдържание на мазнини в дивечовото месо то е по-добър избор за хора в рисковата зона за заболявания на сърцето и кръвоносната система.

Препоръчително съхранение

Месото се съхранява в хладилник в специално предназначени за целта съдове. След като се раздели на по-малки порции и се постави в найлонови торбички, може да се съхранява във фризера в продължение на 2-3 месеца. Съхраняваното по този начин месо запазва хранителната си стойност до размразяването му.


Рецепти, които може да ви интересуват

Сьомга с уасаби — японски хрян
Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Салата Уолдорф-Астория
Салата Уолдорф-Астория

Рецепта за салатата Уолдорф-Астория, създадена от шефа на кухнята на нюйоркския хотел с това име.

4 човека 30-45 минути Лесно
Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Вкусна салата Коулслоу
Вкусна салата Коулслоу

Рецепта за салата Коулслоу за истински ценители.

4 човека 30-45 минути Лесно
Разберете съдържанието на калории в месните продукти

Колко калории имат различните видове месо?

Намерете информация за приема на протеини, мазнини и въглехидрати от свинско, говеждо, телешко, заешко, дивеч и консервирано месо. Научете всичко за калориите в месото и тайните, които могат да ви помогнат да подобрите храненето си.

Ако редовно ядете месо, най-добре е да имате представа за броя на калориите, свързани с тези храни. Подредихме ги в лесна за проследяване таблица, в която можете да откриете и стойностите на протеините, въглехидратите и мазнините, свързани с тези меса.

За пилешкото месо, моля, вижте отделната таблица за тези разновидности.

Месото е група продукти, които са източник на протеини, както и на минерали като желязо, фосфор, сяра, магнезий и витамини В1, В2 и В3. Въпреки това трябва да внимаваме, когато ядем месо. Освен полезните елементи, то съдържа и наситени мастни киселини, които повишават нивата на холестерола в кръвта, подпомагат коронарната болест на сърцето и увеличават количеството на калориите в месото. Както при всичко друго, важно е да се намери баланс.

Таблица с калориите на месото

Продукт

Количество

Енергийна стойност (kcal)

Протеини (g)

Липиди (g)

Въглехидрати (g)

Кравешка пържола

100 g

262

26,0

16,00

0,0

Говеждо месо Strogonow

100 g

164

11,3

11,3

4,4

Шкембе

100 g

94

11,7

4,1

2,0

Варено овнешко месо, консервирано

100 g

232

26

13,3

0,2

Варено овнешко месо

100 g

204

28,0

9,0

0,0

Конско месо

100 g

175

28,0

6

0,0

Еленско месо

100 g

158

30,0

3,0

0,0

Заешко месо

100 g

197

29,0

8,0

0,0

Свинско месо с кост

100 g

174

21,0

10,0

0,0

Свинско месо с мазнина (калории за месо)

100 g

340

15,0

30,0

0,0

Сготвено свинско месо

100 g

364

22,6

30,0

3,1

Сготвено свинско месо

100 g

297

25,0

32,0

0,0

Задушено свинско месо

100 g

225

11,4

19,8

1,2

Задушено свинско месо - консервирано

100 g

349

14,9

32,2

0,2

Готвено говеждо месо в собствен сос

100 g

277

12,0

24,0

0,0

Задушено говеждо месо

100 g

220

16,8

17,0

0,2

Телешко месо, котлет

100 g

117

20,9

3,6

0,0

Варено телешко месо (месни калории)

100 g

188

35,0

4,0

0,0

Консервирано месо в сос от брашно (говеждо)

100 g

220

18,0

14,8

3,6

Вратна

100 g

231

23,0

14,0

0,0

Телешки кюфтета

100 g

250

16,2

14,6

14,3

Смесени кюфтета

100 g

199

23,0

10,0

15,9

Консервирано овнешко месо

100 g

210

18,0

15,2

0,2

Туристическа консерва (свинско месо)

100 g

347

16,9

31,0

0,2

Туристическа консерва (говеждо месо)

100 g

217

20,5

14,9

0,2

Задушени свински ребра

100 g

210

7,9

19,2

2,2

Печени свински котлети

100 g

155

22,0

7,0

0,7

Паниран свински котлет

100 g

351

19,0

24,1

15,9

Млян свински котлет

100 g

340

10,6

26,8

13,6

Котлет от мляно говеждо месо

100 g

220

14,6

11,8

13,6

Телешки котлети пане

100 g

365

27,1

21,3

17,4

Котлет от мляно смесено месо

100 g

284

13,0

21,1

11,8

Мозък

100 g

138

12,0

10,0

0,0

Бузки

100 g

630

7,4

67,8

0,0

Овнешки черен дроб

100 g

101

18,7

2,9

0,0

Свински черен дроб

100 g

165

26,0

4,0

2,6

Говежди черен дроб

100 g

191

29,0

5,0

4,0

Телешки черен дроб

100 g

124

19,2

3,3

4,1

Флейка

100 g

217

19,3

15,7

0,0

Свинския шиш

100 g

324

26,5

23,1

0,0

Телешка пържола

100 g

157

16,7

10,1

0,0

Свинско на скара

100 g

472

21,7

42,7

1,5

Говежди гулаш (калории за месо)

100 g

148

14,0

9,2

2,6

Овнешки гулаш

100 g

213

14,2

15,6

3,9

Свински гулаш

100 g

333

13,1

29,4

3,9

Телешки гулаш

100 g

212

16,8

14,3

3,9

Готвен заек

100 g

197

29,8

8,0

0,0

Печен заек

100 g

233

25,0

14,8

0,0

Овнешко сърце

100 g

82

13,5

2,5

0,0

Свинско сърце

100 g

148

24,0

5,0

0,0

Телешко сърце

100 g

165

29,0

5,0

0,0

Свински бут

100 g

270

24,0

19,0

0,0

Кравешки език в желатин

100 g

212

22,4

13,6

2,4

Телешки език

100 g

284

20,0

22,0

0,0

Телешко филе

100 g

113

20,1

3,5

0,0

Плешка

100 g

106

19,9

2,8

0,0

Пастет от черен дроб

100 g

319

14,0

28,0

3,4

Пастет телешки

100 g

275

16,1

23,3

0,4

Брускета

100 g

194

14,0

11,6

8,2

Свински бут

100 g

261

18,0

21,3

0,0

Телешки джолан (месни калории)

100 g

108

19,9

3,1

0,0

Телешки крака в желатин

100 g

60

6,0

4,0

0,0

Дива патица

100 g

124

22,0

3,0

0,5

Обчи бъбреци

100 g

77

13,6

2,5

0,0

Свински бъбреци

100 g

151

25,0

4,0

0,0

Говежди бъбреци

100 g

158

27,0

5,0

0,0

Печено говеждо месо

100 g

152

21,5

7,3

0,0

Бекон

100 g

501

17,0

46,0

0,0

Шницел

100 g

105

20,5

2,4

0,0

Свински шницел

100 g

278

17,0

20,0

5,0

Телешки шницел

100 g

338

17,6

25,1

10,2

Овчи бут

100 g

232

18,0

18,0

0,0

Свинска шунка, консервирана

100 g

126

17,6

6,2

0,0

Рамо

100 g

257

16,0

21,7

0,0

Овче рамо

100 g

284

15,6

25,0

0,0

Дивеч

100 g

125

21,0

4,5

0,0

Месо - хранителни стойности и влияние върху човешкото здраве – калории месо

Свинското месо съдържа по-голямо количество витамин В1 в сравнение с другите видове месо, като по този начин подпомага метаболизма на въглехидратите и правилното функциониране на нервната система. То трябва да се консумира умерено, тъй като принадлежи към групата на червените меса с висока концентрация на мазнини. Телешкото месо е богато на витамин В12, който е от съществено значение за растежа на всички телесни клетки. Говеждото месо съдържа и значителни количества желязо и цинк. Подобно на свинското месо, то трябва да се консумира само от време на време и да се подправя с нескорбялни зеленчуци и сурови зеленчуци  Дивечът е месо, получено от дивеч, и е одобрено за консумация от съответните ветеринарни органи. То се характеризира с ниско съдържание на мазнини и отлични гастрономически качества. Уловените зайци имат особено ценно месо - с над 20% съдържание на протеини и същевременно с ниско съдържание на мазнини (3-5%). Освен това това месо е богато на минерали (соли, желязо, фосфор), витамини (особено витамини от група В) и микроелементи (мед и цинк). Поради ниското съдържание на мазнини в дивечовото месо то е по-добър избор за хора в рисковата зона за заболявания на сърцето и кръвоносната система.

Препоръчително съхранение

Месото се съхранява в хладилник в специално предназначени за целта съдове. След като се раздели на по-малки порции и се постави в найлонови торбички, може да се съхранява във фризера в продължение на 2-3 месеца. Съхраняваното по този начин месо запазва хранителната си стойност до размразяването му.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.