Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Личи

 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.


Рецепти, които може да ви интересуват

Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене
Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Перфектно ястие за любителите на вегетарианската кухня

2 човека 15-30 минути Лесно
Печени картофи с крем от авокадо и червен фасул
Печени картофи с крем от авокадо и червен фасул

Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

2 човека 30-45 минути Лесно
Пролетни рулца със зелен и жълт фасул
Пролетни рулца със зелен и жълт фасул

Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

2 човека 15-30 минути Лесно
Паеля - Испанско ястие от Валенсия
Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Рецепта за паеля а ла Венеция – класическо ястие на народната испанска кухня, произлизащо от красивата Валенсия.

6 човека над 45 минути Трудно
Личи
 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description