Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Личи

 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.


Рецепти, които може да ви интересуват

Печен боб с бекон
Печен боб с бекон

Рецепта, която ще събере цялото семейство на масата. Бързо и вкусно предлагаме нов начин за приготвяне на боб

2 човека 30-45 минути Умерено
Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук.

3 човека 30-45 минути Лесно
Ориз с червен боб в сос
Ориз с червен боб в сос

Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!

3 човека 30-45 минути Лесно
Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета
Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета

Питателна салата, богата на витамини, перфектна за обяд или лека вечеря

2 човека 15-30 минути Умерено
Личи
 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.