Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Личи

 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.


Рецепти, които може да ви интересуват

Бурата с царевица и песто
Бурата с царевица и песто

Изумително вкусна и лесна рецепта

2 човека 15-30 минути Лесно
Салата Кан с херинга и риба тон
Салата Кан с херинга и риба тон

Истинският морски вкус на Средиземноморието

4 човека 15-30 минути Лесно
Крем супа от тиква със скариди
Крем супа от тиква със скариди

Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.

4 човека 15-30 минути Лесно
Картофена салата с грах и царевица
Картофена салата с грах и царевица

Салатата е прекрасно допълнение към основното месно меню.

4 човека над 45 минути Лесно
Личи
 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.