Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Личи

 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.


Рецепти, които може да ви интересуват

Домашно сладко от кайсии
Домашно сладко от кайсии

Мека и сладка, кайсията е вкусна не само когато е прясна, но и когато се консервира.

5 човека над 45 минути Лесно
Червен боб с орехи
Червен боб с орехи

Много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата.

3 човека 30-45 минути Лесно
Дип от тахин - арабски сусамен сос
Дип от тахин - арабски сусамен сос

Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок.

4 човека под 15 минути Лесно
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Чудесно предястие за семейни събирания.

4 човека 30-45 минути Лесно
Личи
 

100 г личи – 71 kcal

Личито съдържа калий, ябълкова киселина и витамини B2и C.


Китайска слива

Личито се нарича още китайска слива. По форма наподобява малините и ягодите, но е покрито с тънка суха обелка, с цвят кармин, жълт или жълто-кафяв. В средата има семки, с големина на бобени зърна, които не се ядат. Когато плодът е зрял, черупката лесно може да се отдели от вътрешността, обелва се с пръсти и се изяжда сладката, ароматна вътрешност. Добавя се в салати, рибни и пилешки ястия, както и в десерти. От него се приготвят компоти и сиропи, добавя се към алкохолни напитки. Изсушено цяло личи се нарича ядка, а суровото - прилича на стафида. Обелените плодове, без семките, могат да се замразят. Съхранявани на стайна температура, се развалят след 2-3 дни, определено по-дълго запазват своята свежест в хладилник.

Източник на витамин С

100 г плодове личи покриват дневната потребност на организма от витамин С.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.