Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как да сервираме ястия правилно?

Широко приетата последователност на сервиране на ястия по време на парти е следната: предястия, супа, риба, месо, сирене и десерти. Разбира се, броят на ястията не е фиксиран или задължителен, зависи колко храна ще приготвим. Най-добре е да сервираме четири или пет ястия, а по време на кратки партита, ограничете броя до три. Когато решим да правим парти у дома, трябва да помним няколко правила. Предястията трябва да са на масата, преди гостите да са пристигнали в столовата. Освен това домакинята сервира супата и ястието с месо, а домакинът отговаря за приборите, соса и салатите. Редът, по който сервираме ястията на нашите гости, говори много за нашите маниери. Когато сервираме ястия, винаги трябва да започваме с най-възрастните гости (първо жените), а ние като домакини сме последни. Сервираните ястия не трябва да се подават директно от ръката ви. Почти всички ястия се сервират от дясната страна на госта. По същия начин пълним чашите с вино или вода. Изборът на питиета и сервирането им са задача на домакина. Наливането в чашите започва от жените, а след това се пълнят и чашите на мъжете.

infographics

Вижте какви правила на сервиране на ястия се използват обикновено в ресторантите и на официални вечери.

Насладете се на партито си и научете повече на:

Правила за сервиране на основни и други ястия

Етикетът на масата

Да аправите банкет или обяд? Изберете подходящ прием


Рецепти, които може да ви интересуват

Калдо верде - португалска зелена супа със зеле и други зеленчуци
Калдо верде - португалска зелена супа със зеле и други зеленчуци

Caldo Verde е народна португалска супа, за чието приготвяне се използват листата на зеле наричано "couve gallega".

4 човека над 45 минути Лесно
Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Бобени банички
Бобени банички

Вегетарианско ястие!

4 човека 30-45 минути Лесно
Бограч – супа гулаш
Бограч – супа гулаш

Рецепта за Бограч – супа гулаш.

4 човека над 45 минути Умерено
Как да сервираме ястия правилно?

Широко приетата последователност на сервиране на ястия по време на парти е следната: предястия, супа, риба, месо, сирене и десерти. Разбира се, броят на ястията не е фиксиран или задължителен, зависи колко храна ще приготвим. Най-добре е да сервираме четири или пет ястия, а по време на кратки партита, ограничете броя до три. Когато решим да правим парти у дома, трябва да помним няколко правила. Предястията трябва да са на масата, преди гостите да са пристигнали в столовата. Освен това домакинята сервира супата и ястието с месо, а домакинът отговаря за приборите, соса и салатите. Редът, по който сервираме ястията на нашите гости, говори много за нашите маниери. Когато сервираме ястия, винаги трябва да започваме с най-възрастните гости (първо жените), а ние като домакини сме последни. Сервираните ястия не трябва да се подават директно от ръката ви. Почти всички ястия се сервират от дясната страна на госта. По същия начин пълним чашите с вино или вода. Изборът на питиета и сервирането им са задача на домакина. Наливането в чашите започва от жените, а след това се пълнят и чашите на мъжете.

infographics

Вижте какви правила на сервиране на ястия се използват обикновено в ресторантите и на официални вечери.

Насладете се на партито си и научете повече на:

Правила за сервиране на основни и други ястия

Етикетът на масата

Да аправите банкет или обяд? Изберете подходящ прием

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description