Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как да сервираме ястия правилно?

Широко приетата последователност на сервиране на ястия по време на парти е следната: предястия, супа, риба, месо, сирене и десерти. Разбира се, броят на ястията не е фиксиран или задължителен, зависи колко храна ще приготвим. Най-добре е да сервираме четири или пет ястия, а по време на кратки партита, ограничете броя до три. Когато решим да правим парти у дома, трябва да помним няколко правила. Предястията трябва да са на масата, преди гостите да са пристигнали в столовата. Освен това домакинята сервира супата и ястието с месо, а домакинът отговаря за приборите, соса и салатите. Редът, по който сервираме ястията на нашите гости, говори много за нашите маниери. Когато сервираме ястия, винаги трябва да започваме с най-възрастните гости (първо жените), а ние като домакини сме последни. Сервираните ястия не трябва да се подават директно от ръката ви. Почти всички ястия се сервират от дясната страна на госта. По същия начин пълним чашите с вино или вода. Изборът на питиета и сервирането им са задача на домакина. Наливането в чашите започва от жените, а след това се пълнят и чашите на мъжете.

infographics

Вижте какви правила на сервиране на ястия се използват обикновено в ресторантите и на официални вечери.

Насладете се на партито си и научете повече на:

Правила за сервиране на основни и други ястия

Етикетът на масата

Да аправите банкет или обяд? Изберете подходящ прием


Рецепти, които може да ви интересуват

Испански микс с чоризо и пиле
Испански микс с чоризо и пиле

Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bonduelle. Опитайте

2 човека 30-45 минути Умерено
Свински бут на тиган с Vapeur дует микс
Свински бут на тиган с Vapeur дует микс

Бърза, лесна и уникално вкусна вечеря за двама

2 човека 30-45 минути Лесно
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи

Много специална салата заради пикантния вкус на царевица с люти чушки Bonduelle и синьо сирене

4 човека под 15 минути Лесно
Агнешка пастърма с млади картофи и червено цвекло
Агнешка пастърма с млади картофи и червено цвекло

Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великденска

2 човека над 45 минути Умерено
Как да сервираме ястия правилно?

Широко приетата последователност на сервиране на ястия по време на парти е следната: предястия, супа, риба, месо, сирене и десерти. Разбира се, броят на ястията не е фиксиран или задължителен, зависи колко храна ще приготвим. Най-добре е да сервираме четири или пет ястия, а по време на кратки партита, ограничете броя до три. Когато решим да правим парти у дома, трябва да помним няколко правила. Предястията трябва да са на масата, преди гостите да са пристигнали в столовата. Освен това домакинята сервира супата и ястието с месо, а домакинът отговаря за приборите, соса и салатите. Редът, по който сервираме ястията на нашите гости, говори много за нашите маниери. Когато сервираме ястия, винаги трябва да започваме с най-възрастните гости (първо жените), а ние като домакини сме последни. Сервираните ястия не трябва да се подават директно от ръката ви. Почти всички ястия се сервират от дясната страна на госта. По същия начин пълним чашите с вино или вода. Изборът на питиета и сервирането им са задача на домакина. Наливането в чашите започва от жените, а след това се пълнят и чашите на мъжете.

infographics

Вижте какви правила на сервиране на ястия се използват обикновено в ресторантите и на официални вечери.

Насладете се на партито си и научете повече на:

Правила за сервиране на основни и други ястия

Етикетът на масата

Да аправите банкет или обяд? Изберете подходящ прием

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.