Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как да приготвим перфектни макарони?

Приготвянето на макарони е много лесно, ако спазвате някои определени правила. По-долу ще намерите инструкции от италианци за това как да приготвяте своите макарони правилно. 1.   Макаронените изделия не са еднакви. Качеството на макароните зависи от качеството на съставките. Готвенето е прост тест, който може да ви покаже дали макароните, които използвате, са качествени. Ако водата след готвенето на пастата е прозрачна, а макароните имат хубав златен цвят, знаем, че това е паста с високо качество. 2.   Вода, вода, вода. Повечето хора използват прекалено малка тенджера или прекалено малко вода при приготвянето на паста. Основният принцип е един литър вода на 100 г паста. 3.   Сол. Подсоляването на водата подобрява вкуса на пастата. Добавете сол, когато водата достигне точката на кипене, точно преди да поставите пастата вътре. Най-доброто съотношение е 7 грама сол на 1 литър вода. 4.   Олиото и водата не се смесват. Висококачествената паста няма нужда от добавяне на олио. То само ще образува тънък слой върху макароните. Това ще накара соса да се стича по макаронените изделия. 5.   Не изплаквайте варената паста със студена вода. Всъщност, изплакването премахва тънкия слой нишесте от макароните, което позволява на дресинга към пастата да прилепва идеално.Как да приготвим перфектни макарони?

Няколко полезни стъпки за приготвяне на перфектни макарони.

Вземете още вкусни рецепти на: Италианско хранене с зеленчуци Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон Как се ядат спагети?


Рецепти, които може да ви интересуват

Карибска бобена супа

Карибска бобена супа

Рецепта за бобена супа, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Лесно
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди.

4 човека над 45 минути Трудно
Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица

Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица

Зеленчуковата салата е известна и обичана от всички поляци.

6 човека над 45 минути Лесно
Херинга в олио

Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

5 човека над 45 минути Лесно
Как да приготвим перфектни макарони?

Приготвянето на макарони е много лесно, ако спазвате някои определени правила. По-долу ще намерите инструкции от италианци за това как да приготвяте своите макарони правилно. 1.   Макаронените изделия не са еднакви. Качеството на макароните зависи от качеството на съставките. Готвенето е прост тест, който може да ви покаже дали макароните, които използвате, са качествени. Ако водата след готвенето на пастата е прозрачна, а макароните имат хубав златен цвят, знаем, че това е паста с високо качество. 2.   Вода, вода, вода. Повечето хора използват прекалено малка тенджера или прекалено малко вода при приготвянето на паста. Основният принцип е един литър вода на 100 г паста. 3.   Сол. Подсоляването на водата подобрява вкуса на пастата. Добавете сол, когато водата достигне точката на кипене, точно преди да поставите пастата вътре. Най-доброто съотношение е 7 грама сол на 1 литър вода. 4.   Олиото и водата не се смесват. Висококачествената паста няма нужда от добавяне на олио. То само ще образува тънък слой върху макароните. Това ще накара соса да се стича по макаронените изделия. 5.   Не изплаквайте варената паста със студена вода. Всъщност, изплакването премахва тънкия слой нишесте от макароните, което позволява на дресинга към пастата да прилепва идеално.Как да приготвим перфектни макарони?

Няколко полезни стъпки за приготвяне на перфектни макарони.

Вземете още вкусни рецепти на: Италианско хранене с зеленчуци Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон Как се ядат спагети?