Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как да приготвим перфектни макарони?

Приготвянето на макарони е много лесно, ако спазвате някои определени правила. По-долу ще намерите инструкции от италианци за това как да приготвяте своите макарони правилно. 1.   Макаронените изделия не са еднакви. Качеството на макароните зависи от качеството на съставките. Готвенето е прост тест, който може да ви покаже дали макароните, които използвате, са качествени. Ако водата след готвенето на пастата е прозрачна, а макароните имат хубав златен цвят, знаем, че това е паста с високо качество. 2.   Вода, вода, вода. Повечето хора използват прекалено малка тенджера или прекалено малко вода при приготвянето на паста. Основният принцип е един литър вода на 100 г паста. 3.   Сол. Подсоляването на водата подобрява вкуса на пастата. Добавете сол, когато водата достигне точката на кипене, точно преди да поставите пастата вътре. Най-доброто съотношение е 7 грама сол на 1 литър вода. 4.   Олиото и водата не се смесват. Висококачествената паста няма нужда от добавяне на олио. То само ще образува тънък слой върху макароните. Това ще накара соса да се стича по макаронените изделия. 5.   Не изплаквайте варената паста със студена вода. Всъщност, изплакването премахва тънкия слой нишесте от макароните, което позволява на дресинга към пастата да прилепва идеално.Как да приготвим перфектни макарони?

Няколко полезни стъпки за приготвяне на перфектни макарони.

Вземете още вкусни рецепти на: Италианско хранене с зеленчуци Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон Как се ядат спагети?


Рецепти, които може да ви интересуват

Баклава

Баклава

Ориенталски десерт, баклавата е усещане за орехи и захар, които се топят в устата.

6 човека над 45 минути Лесно
Виетнамска супа Pho

Виетнамска супа Pho

Рецепта за супа Pho, ястие от виетнамската кухня.

8 човека над 45 минути Лесно
Свинско с мексикански сос

Свинско с мексикански сос

Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата от пържени патладжани, лук и домати

Салата от пържени патладжани, лук и домати

Рецепта за специалитета на арабската кухня - салата от пържени патладжани, лук и домати.

8 човека над 45 минути Умерено
Как да приготвим перфектни макарони?

Приготвянето на макарони е много лесно, ако спазвате някои определени правила. По-долу ще намерите инструкции от италианци за това как да приготвяте своите макарони правилно. 1.   Макаронените изделия не са еднакви. Качеството на макароните зависи от качеството на съставките. Готвенето е прост тест, който може да ви покаже дали макароните, които използвате, са качествени. Ако водата след готвенето на пастата е прозрачна, а макароните имат хубав златен цвят, знаем, че това е паста с високо качество. 2.   Вода, вода, вода. Повечето хора използват прекалено малка тенджера или прекалено малко вода при приготвянето на паста. Основният принцип е един литър вода на 100 г паста. 3.   Сол. Подсоляването на водата подобрява вкуса на пастата. Добавете сол, когато водата достигне точката на кипене, точно преди да поставите пастата вътре. Най-доброто съотношение е 7 грама сол на 1 литър вода. 4.   Олиото и водата не се смесват. Висококачествената паста няма нужда от добавяне на олио. То само ще образува тънък слой върху макароните. Това ще накара соса да се стича по макаронените изделия. 5.   Не изплаквайте варената паста със студена вода. Всъщност, изплакването премахва тънкия слой нишесте от макароните, което позволява на дресинга към пастата да прилепва идеално.Как да приготвим перфектни макарони?

Няколко полезни стъпки за приготвяне на перфектни макарони.

Вземете още вкусни рецепти на: Италианско хранене с зеленчуци Спагети по сицилиански – италиански макарони с риба тон Как се ядат спагети?