1. >Retsepti
  2. >Салата с грах, маслини и песто

Салата с грах, маслини и песто

Вкусът на средиземноморската салата може лесно да бъде възпроизведен във вашата кухня. Грахът Bonduelle Vapeur може да помогне за това и да добави вкус към вашата средиземноморска салата.
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Грах Bonduelle

60 г Сладка царевица Bonduelle

1 връзка зелен лук

5 кисели краставички

2 супени лъжици майонеза

3 супени лъжици песто

10-15 нарязани на шайби черни маслини

сок на 1/2 лимон

зехтин

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Грах Bonduelle

60 г Сладка царевица Bonduelle

1 връзка зелен лук

5 кисели краставички

2 супени лъжици майонеза

3 супени лъжици песто

10-15 нарязани на шайби черни маслини

сок на 1/2 лимон

зехтин

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В купа за салата добавете нарязаните маслини, царевицата, предварително нарязания лук, ситно нарязаните кисели краставички, граха и овкусете със сол и черен пипер.
  2. Стъпка 2
    За дресинга добавете майонезата, соса песто, сока от половин лимон и разбъркайте всичко. След това смесете дресинга с всички продукти в купата и може да сервирате салатата.
  3. Стъпка 3
    Във висок тиган изсипете сока, получен от вече сготвеното месо, върху което добавете захар, царевично нишесте като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда