1. >Retsepti
  2. >Спаначен пай "Коледна елха"

Спаначен пай "Коледна елха"

Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г спанак на листа Bonduelle

400 г бутер тесто

200 г крема сирене

100 г чедър

100 г моцарела

50 г пармезан

4 скилидки чесън

1/2 ч.л. лют чили пипер

3 с.л. разтопено масло
Съставки за 2човек/души
400 г спанак на листа Bonduelle

400 г бутер тесто

200 г крема сирене

100 г чедър

100 г моцарела

50 г пармезан

4 скилидки чесън

1/2 ч.л. лют чили пипер

3 с.л. разтопено масло
  1. Стъпка 1
    Накиснете спанака за 1 нощ, след което го отцедете добре. Предварително оставете и бутер тестото в хладилник, за да е по-стегнато и лесно за оформяне.
  2. Стъпка 2
    Нарежете спанака и чесъна. Използвайте половината количество от чесъна и го смесете с крема сиренето, пармезана, моцарелата, и настъргания чедър, за да получите плънката на пая. Овкусете със сол, пипер и лют чили пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда