1. >Retsepti
  2. >Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Accessible
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle

4 яйца

50 г масло

140 г брашно

120 мл мляко

2 чаши галета

10 чери домати

3 гъби

1 глава лук

1 глава червен лук

1 салата Лоло Росо

1 лимон

1 връзка пресен лук

1 с.л. зехтин

сол

пипер
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) млян спанак Bonduelle

4 яйца

50 г масло

140 г брашно

120 мл мляко

2 чаши галета

10 чери домати

3 гъби

1 глава лук

1 глава червен лук

1 салата Лоло Росо

1 лимон

1 връзка пресен лук

1 с.л. зехтин

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Размразете спанака и отцедете излишната вода.
  2. Стъпка 2
    Нарежете на фино трите вида лук, чери доматите - на половинки, а гъбите на малки парченца.
  3. Стъпка 3
    Подгответе соса от сладката горчица, френската горчица, меда и наситнения магданоз.
  4. Стъпка 4
    В друг тиган пригответе соса бешамел от разтопено масло и 60г брашно и сотирайте като добавяте постепенно млякото. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете 2 разбити яйца, спанака и пресния лук. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете от огъня и оставете да изстине като разбърквате от време на време.
  5. Стъпка 5
    След като сместа изстине изцяло, оформете котлетите и ги оваляйте в брашно, яйце и галета. Печете ги върху хартия за печене поръсени с малко зехтин и ги оставете за около 20 минути на 180°C.
  6. Стъпка 6
    Салатата за гарнитура се приготвя от салата Лоло Росо, червен лук, домати и пресен лук. Подправя се със сока на половин лимон, сол и пипер.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда