1. >Retsepti
  2. >Киш със спанак и сирене

Киш със спанак и сирене

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
Тесто

200 г брашно

100 г масло

малко студена вода

сол

Плънка

1 пакет (400 г) Спанак на листа

10 резена бекон

150 г сирене

50 г чедър

250 мл сметана

1 праз лук

3 яйца

3 скилидки чесън

Гарнитура

1 зелена салата

6 репички

една връзка пресен лук

2 моркова

1 лимон

сол

пипер
Съставки за 4човек/души
Тесто

200 г брашно

100 г масло

малко студена вода

сол

Плънка

1 пакет (400 г) Спанак на листа

10 резена бекон

150 г сирене

50 г чедър

250 мл сметана

1 праз лук

3 яйца

3 скилидки чесън

Гарнитура

1 зелена салата

6 репички

една връзка пресен лук

2 моркова

1 лимон

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете праза и чесъна на малки парчета, бекона на жулиени, настържете чедъра и сиренето, нарежете морковите, репичките, лука на кръгчета и салатата на големи листа.
  2. Стъпка 2
    Пригответе плънката. Добавете бекона и разбъркайте с праза и чесъна. Добавете спанака, който предварително сте оставили на стайна температура (след като е бил добре отцеден в гевгир) и бъркайте постоянно. Когато сместа изцяло се е отцедила, изключете котлона и добавете сметаната, чедъра,сиренето и 3 разбити яйца.
  3. Стъпка 3
    На дъното се слагат гъбите, след това последователно се добавят броколите, сол на вкус, шунката и смес, приготвена от 4 разбити яйца и сметаната.
  4. Стъпка 4
    Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда