1. >Retsepti
  2. >Варен свински джолан с бял фасул

Варен свински джолан с бял фасул

Elaborated
2 човек/души
120 мин
Съставки
за 2 човек/души
2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle

700 г свински джолан

2 моркова

2 глави бял лук

2 корена пащърнак

1 малка целина

4 стръка целина (листата)

5 бр. дафинов лист

3 стръка мащерка

1 с.л. семена кимион

олио

1,5 л вода или зеленчуков бульон

черен пипер на зърна

сол
Съставки за 2човек/души
2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle

700 г свински джолан

2 моркова

2 глави бял лук

2 корена пащърнак

1 малка целина

4 стръка целина (листата)

5 бр. дафинов лист

3 стръка мащерка

1 с.л. семена кимион

олио

1,5 л вода или зеленчуков бульон

черен пипер на зърна

сол
  1. Стъпка 1
    Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.
  2. Стъпка 2
    Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.
  3. Стъпка 3
    В 4 малки купички чукнете по едно яйце, след което една по една изсипете купичките в тигана. Целта е яйцата да не се смесват едно с друго, а да се сготвят едно до друго. Накрая поръсете с магданоз.
  4. Стъпка 4
    Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда