Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер. Идеален за предястие по време на обед, връща спомените от ваканцията на гръцките острови: Родос, Кос и Крит.
Лесни
6 човек/души
30 мин
Съставки
за 6 човек/души
375 мл кисело мляко
2 краставици
6 скилидки чесън
1 лъжица винен оцет
2 лъжици зехтин
1 лъжичка сол
2 краставици
6 скилидки чесън
1 лъжица винен оцет
2 лъжици зехтин
1 лъжичка сол
Съставки за 6човек/души
375 мл кисело мляко
2 краставици
6 скилидки чесън
1 лъжица винен оцет
2 лъжици зехтин
1 лъжичка сол
2 краставици
6 скилидки чесън
1 лъжица винен оцет
2 лъжици зехтин
1 лъжичка сол
- Стъпка 1Обелете краставиците, настържете на дребно ренде, изстискайте водата и подсолете.
- Стъпка 2Дребно нарязания чесън заедно с винения оцет и киселото мляко добавете към краставиците. Всичко внимателно разбъркайте.
- Стъпка 3Загрейте зехтина на среден огън в голям тиган. Пържете тиквичките няколко минути до зачервяване. Отцедете ги от мазнината.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа. Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. Гаспачото се сервира съгласно с традиция - сервира се в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.
Вкусна салата с гъби „A la Chef”
Салатата е царят на лятото! Пригответе я с гъби, горчица, лимон и каперси по рецепта за изискан вкус и романтични летни вечери!
Бакалау – треска по португалски със зеленчуци
Рибата треска определено е царят на португалската маса. В Португалия сушената и осолена треска е основата на невероятен брой ястия. Независимо под каква форма ще бъде сервирана, винаги е харесвана от португалците.
Открийте също...