Tolma - сърми с лозови листа
Както в много други страни, сърмите с лозови листа са популярни и в Армения. Те не са много трудни за приготвяне и имат невероятен вкус.
Лесни
8 човек/души
70 мин
Съставки
за 8 човек/души
1,5 кг месо (смес от свинско и говеждо)
4-5 глави лук
½ чаша продълговат ориз
дафинов лист
черен пипер
лозови листа
пресен магданоз (може да бъде заменен със сушен)
пресен босилек (може да бъде заменен със сушен)
сушен риган
4-5 глави лук
½ чаша продълговат ориз
дафинов лист
черен пипер
лозови листа
пресен магданоз (може да бъде заменен със сушен)
пресен босилек (може да бъде заменен със сушен)
сушен риган
Съставки за 8човек/души
1,5 кг месо (смес от свинско и говеждо)
4-5 глави лук
½ чаша продълговат ориз
дафинов лист
черен пипер
лозови листа
пресен магданоз (може да бъде заменен със сушен)
пресен босилек (може да бъде заменен със сушен)
сушен риган
4-5 глави лук
½ чаша продълговат ориз
дафинов лист
черен пипер
лозови листа
пресен магданоз (може да бъде заменен със сушен)
пресен босилек (може да бъде заменен със сушен)
сушен риган
- Стъпка 1Измийте лозовите листа. Опитайте ги, ако са много солени, нека малко престоят в студена вода. Ако и след това са солени, сложете само малко сол на месото.
- Стъпка 2Нарежете лука на малки кубчета и нарежете магданоза и босилека. За да спестите време и за по-добри резултати, може да ги сложите в кухненски робот.
- Стъпка 3Смесете месото, лука, босилека, магданоза, ориза и малко риган в една купа. Можете да ги размесите с ръце, тъй като така се омесва най-добре.
- Стъпка 4Добавете сол и черен пипер на вкус. Не забравяйте, че листата също ще бъдат солени.
- Стъпка 5Ако месото няма мазнина и е много сухо, добавете половин чаша топла вода и 100 г. масло.
- Стъпка 6За да завиете сърма, сложете малко количество от месото върху листото. Навийте листото, затворете го от всички страни, за да не може да изпадне месото. Сложете сърмата в тенджерата. Не забравяйте да сложите дафинов лист и черен пипер между нивата.
- Стъпка 7Когато тенджерата е почти пълна, налейте една чаша вода , покрийте я и варете на среден огън.
- Стъпка 8Сърмите трябва да се варят 30 минути. Можете да махнете от огъня, когато оризът е готов.
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Сърмите се ядат със сос от кисело мляко. За да го направите, накълцайте 2 скилидки чесън в купа с кисело мляко.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Свинско с мексикански сос
Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!
Такос с червен боб
Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации
Пролетни рулца със зеленчуци
Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.
Открийте също...