Пролетни рулца със зеленчуци
Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
½ кутия оризови макарони - конец
2 лъжички оризов оцет
8 големи листа оризова хартия
½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
2 лъжици накълцано несолено кашу
1 пресен лук, нарязан на лентички
¼ чаша пресни листа босилек
¼ чаши пресни листа мента
¼ чаши пресни листа колеандър
2 лъжички оризов оцет
8 големи листа оризова хартия
½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
2 лъжици накълцано несолено кашу
1 пресен лук, нарязан на лентички
¼ чаша пресни листа босилек
¼ чаши пресни листа мента
¼ чаши пресни листа колеандър
Съставки за 4човек/души
½ кутия оризови макарони - конец
2 лъжички оризов оцет
8 големи листа оризова хартия
½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
2 лъжици накълцано несолено кашу
1 пресен лук, нарязан на лентички
¼ чаша пресни листа босилек
¼ чаши пресни листа мента
¼ чаши пресни листа колеандър
2 лъжички оризов оцет
8 големи листа оризова хартия
½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
2 лъжици накълцано несолено кашу
1 пресен лук, нарязан на лентички
¼ чаша пресни листа босилек
¼ чаши пресни листа мента
¼ чаши пресни листа колеандър
- Стъпка 1Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.
- Стъпка 2Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.
- Стъпка 3Налейте гореща вода в плитка стъклена форма за печене и намокрете в нея единичните листа оризова хартия, докато омекне. 15 секунди).
- Стъпка 4По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.
- Стъпка 5Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.
- Стъпка 6Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.
- Стъпка 7Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте пролетните рулца нарязани на половина, с добавка на фъстъчен дип или сладко-кисел сос.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.
Супа Минестроне с броколи
Цветна и вкусна супа със зеленчуци и малко на брой съставки
Открийте също...