1. >Retsepti
  2. >Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз

Пуешки гърди, пълнени със сос от царевица и магданоз

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
200 г Супер сладка царевица Bonduelle

200 г Бейби морковчета Bonduelle

1 глава средно голям червен лук

4 с.л. олио

600 г пуешко филе от гърди

1 яйце

2-3 с.л. галета

щипка кайенски пипер или червен пипер

8 тънки резена пушен бекон

1 малка ч.л. зеленчуково кубче бульон

1 връзка магданоз

1 ч.л. брашно

200мл готварска сметана

250 г лющен ечемик

2 с.л. олио

сол

сол, млян бял пипер или смес от пипер

30-40 г масло
Съставки за 4човек/души
200 г Супер сладка царевица Bonduelle

200 г Бейби морковчета Bonduelle

1 глава средно голям червен лук

4 с.л. олио

600 г пуешко филе от гърди

1 яйце

2-3 с.л. галета

щипка кайенски пипер или червен пипер

8 тънки резена пушен бекон

1 малка ч.л. зеленчуково кубче бульон

1 връзка магданоз

1 ч.л. брашно

200мл готварска сметана

250 г лющен ечемик

2 с.л. олио

сол

сол, млян бял пипер или смес от пипер

30-40 г масло
  1. Стъпка 1
    Нарежете пуешките гърди диагонално срещу жилките на 4 равни правоъгълни парчета. Подправете със сол и млян бял пипер.
  2. Стъпка 2
    Почистете лука и го запържете на среден огън в половината количество олио докато стане златисто. След като изстине добавете отцедената царевица, яйце, галета и сол. Подправете с кайенски пипер и щипка бял пипер. Оставете да почине за 5 минути, за да може галетата леко да набъбне.
  3. Стъпка 3
    За поднасянето, нарежете месото на 4 големи парчета, сложете ги в чинии и ги сервирайте със салата от царевица, грах и шунка.
  4. Стъпка 4
    В тенджера, в която пуешките ролца трябва да са подредени плътно едно до друго, загрейте останалото олио, поставете ролцата и ги запържете за 78 минути като ги обръщате по няколко пъти. Добавете около 300 мл вода и кубчето бульон и гответе с капак на слаб огън за около 35 минути. Добавете малко вода като се изпари. Когато са готови извадете ролцата и ги оставете настрани.
  5. Стъпка 5
    Подправете бульона с нарязания на ситно магданоз. Смесете добре брашното и готварската сметана, добавете ги към бульона и оставете да къкри за кратко, като постоянно разбърквате докато сосът се сгъсти. Пригответе гарнитура от лющен ечемик, варен като ориз докато омекне и морковчета в масло.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда