1. >Retsepti
  2. >Тако с пуешка кайма и мексикански микс

Тако с пуешка кайма и мексикански микс

Accessible
2 човек/души
25 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка мексикански микс Bonduelle

 

4 пшенични тортия питки

 

400 г пуешка кайма

 

1 глава лук

 

2 скилидки чесън

 

1 с.л. доматена паста

 

½ ч.л. кимион

 

1 ч.л. кориандър

 

½ ч.л. чили на люспи

 

¼ ч.л. пушен пипер

 

Щипка канела

 

3-4 с.л. зехтин

 

Сол и черен пипер на вкус

 
Съставки за 2човек/души
1 опаковка мексикански микс Bonduelle

 

4 пшенични тортия питки

 

400 г пуешка кайма

 

1 глава лук

 

2 скилидки чесън

 

1 с.л. доматена паста

 

½ ч.л. кимион

 

1 ч.л. кориандър

 

½ ч.л. чили на люспи

 

¼ ч.л. пушен пипер

 

Щипка канела

 

3-4 с.л. зехтин

 

Сол и черен пипер на вкус

 
  1. Стъпка 1
    В тиган загрейте 3 с.л. от зехтина и запържете нарязания на кубчета лук за 3-4 минути. Прибавете каймата и гответе 5-6 минути, докато се раздроби и покафенее. 
  2. Стъпка 2
     Добавете ситно нарязания чесън и подправките, посолете и подправете с черен пипер и гответе още 3-4 минути.   
  3. Стъпка 3
    Пасирайте супата и я разпределете в чинии за сервиране.  Всяка порция гарнирайте с  натрошено козе сирене, едро нарязани тиквени семки и чили на люспи.    
  4. Стъпка 4
    Затоплете тортия питките в сух тиган и във всяка сложете по 23 с.л. от каймата. Добавете от мексиканския микс и гарнирайте с халапеньо, лайм и пресен кориандър.   
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда